Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Fien De Waele

Fien De Waele

Ambassadeur

"De nood aan een eigen leven, een eigen plekje, is groot."

Fien (25) is geboren met een hersenbeschadiging. Door zuurstofgebrek bij de geboorte heeft ze een fysieke beperking en dagelijks nood aan hulp bij het eten en om zich te verplaatsen. Fien heeft een master behaald aan de KU Leuven en ze maakt plannen om zelfstandig te gaan wonen.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Toen ik een persoonsvolgend budget kreeg, ben ik lid geworden van Onafhankelijk Leven. Mijn coach helpt me om te bekijken hoe ik de beste zorg kan betalen met mijn budget.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

Vorig jaar volgde ik een webinar van Onafhankelijk Leven. Op het einde vroeg de spreker of iemand ambassadeur wilde worden. Dat sprak me meteen aan, dus ik stelde me kandidaat. Liesbeth, één van de andere ambassadeurs, belde me op. We hadden een leuk gesprek en het voelde meteen goed aan.

Ik vind het belangrijk om op te komen voor onze rechten. In België zijn er nog heel wat zaken die verbeterd kunnen worden om de samenleving inclusiever te maken. Daar wil ik graag aan meewerken.

Het verhaal van Fien

Fien is net afgestudeerd als psychologe. Ze vertelt hoe haar studententijd op kot verlopen is en welke toekomstplannen ze maakt

 

Word ook ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij? Contacteer onze collega Dylan via dylan.masse@onafhankelijkleven.be.

 

 

 

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord