Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Erna De Keyser

Erna De Keyser

Coach Dienstverlening

"Goed in luisteren naar mensen."

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik ben coach voor de provincie Antwerpen en enkele plaatsen in Oost-Vlaanderen. Ik ga elke dag de baan op om mensen te helpen werken met een PAB of PVB. Zo ondersteun ik bijvoorbeeld bij de administratie, hun budgetplanning of hun samenwerking met persoonlijke assistenten.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik hou ervan om mensen te versterken of met hen de weg af te leggen naar een beter leven, waarin ze zelf bepalen wat dat voor hen ook is.

Wat is je grootste talent?

Ik ben goed in het kijken en luisteren naar mensen. Ik zie in ieder mens zwakke én sterke kantjes, wat mij telkens weer over de streep trekt om met iemand verder te gaan.

Kan je iets vertellen over je vrije tijd, je gezinsleven, jou als persoon?

Ik heb net de kaap van de 50 overschreden, ben gehuwd en heb 2 volwassen zonen. Ik hou erg van katten en zou mij geen leven kunnen voorstellen zonder. ’s Avonds in mijn luie zetel liggen met mijn kat erbij, dat mag niemand mij afpakken! Dan nog een boek of film met psychologische en/of romantische inhoud en het plaatje is compleet.

Daarnaast ben ik graag actief: ik tennis, I started to run (5 km), ik wandel, ik fiets,… Als dat in combinatie kan met een gezellige après-sport dan neem ik dat er graag bij! Met ons damesfietsgroepje gaan we jaarlijks op weekend en laten de mannen thuis. Superleuk!

Naast al die leuke dingen tracht ik tussendoor voor mijn oudertjes van 88 jaar te zorgen.  Mijn vader was altijd een harde werker en had een gesloten karakter. Mijn moeder is een enorme volhouder en vechter voor haar zelfstandigheid. Zij is zeer sociaal. Beiden waren steeds erg begaan met andere mensen, elk op hun manier. Ik ben hen als kind erg dankbaar voor hun goede zorgen.
Het is elke dag zwaarder voor hen om het thuis vol te houden, maar zij willen onafhankelijk blijven in hun eigen huisje. Met mijn broer en zus trachten we dat mogelijk te maken, letterlijk met hun vallen en opstaan. Ik hoop dat ze met onze ondersteuning en die van professionelen de rest van hun leven kunnen thuis blijven. Ik krijg rillingen als ik eraan denk dat zij in een rusthuis zouden moeten wonen. Die rillingen drijven mij nog méér om in mijn professioneel leven te ijveren voor een onafhankelijk leven thuis, van iedereen die dat wenst!

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord