Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Celien Janssens

Celien Janssens

Coach Dienstverlening

"Het leven is wat je vandaag viert! "

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik werk als coach in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Als coach ga ik op huisbezoek en ga samen met met mensen met een handicap en hun familie op zoek naar hun gewenste ondersteuning. Door de vele huisbezoeken en de contacten met mensen, blijft mijn job steeds uitdagend en leerrijk. Een uitdaging die ik iedere dag opnieuw met plezier aanga.

Wat is je grootste talent?

In iedere dag zit iets mooi. Er zijn momenten waarbij je kan lachen, maar even goed momenten waarop het minder gaat en je een traan moet wegpinken. Toch probeer ik telkens van ieder moment een feest te maken. De negatieve dingen met een positieve noot bekijken, kan daarbij ook enorm helpen. Ik probeer uit ieder minder moment te leren en het goede te onthouden, om het daarna nog beter te doen.
Het zijn uiteindelijk de kleine gelukjes die het leven zoveel mooier maken.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Ook ik wil, zoals alle andere werknemers van Onafhankelijke Leven, een meerwaarde bieden voor mensen met een handicap. Ik wil mensen een hart onder de riem steken door mijn job als coach goed te doen en op te komen voor hun rechten. Steeds opnieuw ontdek ik hoe belangrijk het is voor mensen met een handicap om toch hun eigen leven kleur te mogen geven, hun eigen leven zelf in handen te hebben. 

Ik ben tijdens mijn studentenjaren altijd zelf persoonlijke assistent geweest. De glimlach die de budgethouder elke dag had, door de vrijheid en keuzes die ze zelf elke dag mocht maken heeft mij nooit onberoerd gelaten. Integendeel: het heeft mij niet meer losgelaten.

 

Kan je iets over jezelf vertellen?

Samen met mijn vriend Lauren woon ik in Lede. We zijn al enkele jaren een koppel en hadden er dan ook geen probleem mee op jonge leeftijd te gaan samenwonen.

Mijn vrije tijd breng ik voornamelijk door met vriendinnen en familie; samen sporten, winkelen, iets eten of drinken en af en toe nog eens uitzitten tot in de vroege uurtjes zijn niet te ontbreken onderdelen in mijn leven. Naast een goede vriendin voor mijn partner, probeer ik ook steeds klaar te staan voor mijn familie en vriendinnen.

Ook tegen een reis naar de zon zeg ik geen nee!  Geen beter gevoel dan de zon op mijn snoet tijdens een leuke reis. De zomer is dan ook  mijn favoriete seizoen. Ze noemen dit ook wel het seizoen van de festivals, en ja hoor, ook daar kan je mij terugvinden. Voor een festival ben ik steeds te vinden. Maar het beste feest van het jaar blijft voor mij toch altijd Aalst Carnaval.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord