Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Brent Basyn

Brent Basyn

Ambassadeur

"Je moet groots durven dromen."

Brent (25) werd 3 maanden te vroeg geboren met een zuurstoftekort. Daardoor heeft hij een motorische beperking en een mentale achterstand.

Zijn ouders kozen ervoor om Brent thuis op te voeden en naar een gewone school te laten gaan. Vandaag woont Brent al 4 jaar zelfstandig in een kleinschalig woonproject. Dankzij dat een PVB kan hij een zelfstandig en onafhankelijk leven uitbouwen.

Hoe kwam je in contact met Onafhankelijk Leven?

Dat hebben mijn ouders beslist. Zij hebben een PAB-budget aangevraagd voor mij toen ik 4 jaar was. 4 jaar later kregen ze dat ook. Zo zijn we lid geworden van Onafhankelijk leven. Voor mijn ouders was het belangrijk om zich aan te sluiten bij een belangenvereniging die onafhankelijk was en niet verbonden aan een religieuze of ideologische zuil.

Waarom ben je ambassadeur van Onafhankelijk Leven?

Ik ben er trots op dat ik inclusief onderwijs gevolgd heb en dat ik geleerd heb om zelfstandig te zijn en mijn plan te trekken. Regelmatig ga vaak naar scholen en organisaties om mijn verhaal te vertellen. Ik ben al in elke uithoek van het land geweest om mensen ervan bewust te maken dat mensen met een beperking dezelfde rechten moeten krijgen als alle andere mensen.

Het verhaal van Brent

Brent neemt dit jaar voor de 5de keer deel aan de Urban Trail in Gent. “Ik wil aantonen dat je met een handicap ook kan meedoen als je voldoende assistentie krijgt.”

Word ook ambassadeur

Wil jij ook je verhaal vertellen en de missie van Onafhankelijk Leven mee uitdragen? Wil je opkomen voor de rechten van mensen met een handicap en meewerken aan een inclusieve maatschappij?

Contacteer onze collega Dylan via dylan.masse@onafhankelijkleven.be.

 

 

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord
Sluiten

Heb jij een minuutje voor ons?

Beantwoord enkele vragen en help ons om de website te verbeteren.

Dankjewel!

Ga naar de vragenlijst