Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Bas Pelle

Bas Pelle

Advieslijnmedewerker

"Rustig aan, de wereld gaat al rap genoeg."

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik werk als medewerker aan de advieslijn. Daar sta ik mensen met een handicap bij met al hun vragen rondom het persoonlijk assistentiebudget (PAB), persoonsvolgend budget (PVB) en aanverwante zaken. Ik beantwoord vragen via telefoon, e-mail en schrijf artikels over nieuwe ontwikkelingen en wetgeving. Of om het simpel te zeggen: ik help mensen een weg te vinden door het altijd-veranderende moeras van de sociale wetgeving. En uiteraard draag ik mijn steentje bij aan de strijd van onze organisatie voor de rechten van mensen met een handicap.

Wat is je grootste talent?

Assertief zijn. Je kan het steken op mijn Nederlandse roots maar ik heb het me zeker ook moeten aanleren om mezelf uit mijn persoonlijke problematiek te trekken en door mijn beslissing om in mijn eentje naar België te gaan om Wijsbegeerte te studeren.

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven vzw?

Als iemand met een plekje ergens op het autistische spectrum en een partner met een beperking ken ik de Kafkaëske natuur van het Belgische wettelijke landschap rondom de steun voor mensen met een handicap. In je eentje uitzoeken wat voor hulp er is, hoe je dat krijgt en waar je wel en geen recht op hebt, is monnikenwerk waar lang niet iedereen de benodigde energie en tijd in kan steken. In mijn zoektocht naar hulp ben ik in 2018 tegen Onafhankelijk Leven gelopen en toen al leek het me heel waardevol om voor zo’n organisatie te werken. Ik ben daarom nu erg fier dat ik dat daadwerkelijk doe en andere mensen kan helpen in hun zoektocht.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mij een ‘geek’ noemen is een understatement maar ik omarm het met enthousiasme. Ik houd me bezig met games van alle soorten, met uitstek rollenspellen waarvoor ik rond een tafel vol spelers, raster kaarten en dikke regelboeken met 20-zijdige dobbelstenen moet smijten. Ik zet me met volle teugen in als spelleider om mijn creatieve kant een uitlaatklep te geven.

Daarnaast ben ik een cinefiel en vind je me samen met mijn vriendin vaak terug in de cinema, waar ik als wanna-be criticus soms wat over schrijf. Ook kook (en eet) ik graag, het liefst allerhande niet-Westerse keukens. Rond het af met een voorliefde voor wandelen in de bergen en je hebt mij als persoon wel beet.

Terug naar het overzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord