Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met
Nina

Medewerker advieslijn

"Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better. - Maya Angelou "

Nina

Wat doe je voor Onafhankelijk Leven?

Ik werk sinds september 2023 bij de advieslijn. Je hebt me vast al eens gehoord of een mailtje van me ontvangen. Op de website schrijf ik artikels over de werking van het PVB en PAB en over nieuws dat we willen uitlichten voor onze leden. Bovendien maak ik me graag vrij om een webinar of infosessie voor te bereiden en zet ik me in voor onze verschillende acties.

Wat is je grootste talent?

Ik ben oprecht, spontaan en nieuwsgierig; dat zorgt vaak voor een interessante dialoog. Ik leer graag bij, over mensen én dingen, en zie snel de verschillende verbanden. Heb je een complexe of meervoudige vraag? Dan is het voor mij eigenlijk een plezier om samen met jou op zoek te gaan naar een antwoord!

Op welke wijze ben je betrokken bij Onafhankelijk Leven?

Ik ben van nature nogal een onderzoeker en ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel. De keuze voor de studierichting politieke wetenschappen was dan ook snel gemaakt. Sociale bewegingen analyseren, rechten en sociale psychologie doorgronden, diplomatisch leren communiceren en mij ondertussen specialiseren in inclusie en klimaatrechtvaardigheid – ik voelde mijn engagement naar de samenleving elke dag groeien. In mijn persoonlijke sfeer botste ik tegelijkertijd op heel wat hindernissen die me leerden dat het leven heus niet altijd zo simpel of toegankelijk is voor iedereen. Ik voelde de nood om met de neus uit de boeken te komen en me in te zetten voor die inclusieve en rechtvaardige maatschappij waar ik van droomde. Zowel de missie als de structuur en werksfeer van Onafhankelijk Leven vormen voor mij een ongelooflijk warm bad.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Gent heeft me grootgebracht en mijn hart gestolen. Samen met twee vriendinnen en mijn zwarte kater Darwin heb ik hier een warm nest. Ik ga graag naar een tentoonstelling, wandelen, op café of de hele nacht dansen. Aan de andere kant vind ik het geweldig om thuis te blijven om lezen, podcasts luisteren, Netflixen of gamen. Bovendien probeer ik meerdere keren per week te sporten. Je vindt me in de fitness en op de mat voor yoga of pilates.

Ten slotte reis ik ook graag. Ik vind het super om nieuwe plekken te ontdekken, dingen te zien-horen-proeven-ruiken die ik nog nooit eerder ben tegengekomen en mensen te ontmoeten met een totaal andere achtergrond dan ik. De wereld is ontzettend groot en ik voel me daar veilig klein in :)