Advieslijn 03 808 22 99

Cijfers

Onze leden

Elk jaar groeit ons aantal leden. Ook in 2020 is ons ledenaantal sterk gestegen tot 2124.

Onze leden geven ons slagkracht. Zo wegen wij op het beleid en veranderen we samen de samenleving. 

Onze leden zijn allemaal verschillend: mensen met een verstandelijke beperking, een fysieke beperking, kinderen en volwassenen. Met verschillende wensen, vragen en noden. 

 

Onze dienstverlening

De dienstverlening van Onafhankelijk Leven draaide in 2020 op volle toeren. Een team van 6 medewerkers aan de Advieslijn en 13 coaches verspreid over heel Vlaanderen staan klaar om vragen van mensen met een handicap te beantwoorden. Ze helpen hen op weg om met hun eigen budget meer zelfstandig te leven.

Advieslijn

De Advieslijn maakte in 2020 maar liefst 6295 cases aan. Elke vraag aan de Advieslijn werd grondig opgevolgd en pas afgesloten bij een oplossing of een duidelijk antwoord.

Onze leden hadden in dit speciale coronajaar heel veel vragen. Er waren veel onzekerheden en de Advieslijn werd overstelpt.  Intussen hebben we onze Advieslijn versterkt met enkele nieuwe collega's. Dat zorgt voor een betere telefonische bereikbaarheid.

Veel vragen kunnen we ook per e-mail beantwoorden, maar we merken dat de meeste mensen hun vraag nog steeds het liefste telefonisch stellen.

Coaches

Onze coaches verzorgden maar liefst 1438 coachingsIn volle crisis, en ter preventie van de verspreiding van het coronavirus, gingen we ook over tot het aanbieden van videocoachings. Enkele leden maakten daar dankbaar gebruik van.

We gaven jullie informatie

We maken er een erezaak van om jullie steeds zo snel mogelijk op de hoogte te houden van wijzigingen in het beleid.

We kwamen op voor jullie belangen

Dankzij ons lobbywerk konden we in 2020 twee belangrijke zaken realiseren: het corona-ouderschapsverlof en de realisatie van de verhoging van je budget met 25,5 % van het jaarbudget voor extra kosten gemaakt tijdens de COVID19-periode.  

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord