Advieslijn 03 808 22 99

20 jaar persoonlijke assistentie

In december 2000 keurde de Vlaamse Regering een historisch ministerieel besluit goed. Sindsdien kunnen mensen met een handicap beroep doen op persoonlijke assistentie. Jan Jan Sabbe, de oprichter van Onafhankelijk Leven, heeft hier samen met tal van activisten jaren mee voor gestreden. Jan Jan viel uit een boom en was verlamd. Dit belette hem niet om zijn leven te leiden. De ondersteuning van een persoonlijk assistent is één van de manieren om mensen met een handicap volwaardig aan de maatschappij te laten deelnemen.

Vandaag zijn we een generatie verder. Persoonlijke assistentie is ingeburgerd in onze maatschappij. Maar we zijn er nog niet. Mensen met een handicap worden nog steeds op een wachtlijst gezet en moeten strijden om de noodzakelijke ondersteuning te krijgen.

Onafhankelijk Leven groeide in de voorbije decennia uit tot de grootste onafhankelijk organisatie die opkomt voor de rechten van mensen met een handicap. En dat blijven we ook vandaag doen. We laten onze stem horen. We zorgen ervoor dat elke persoon met een handicap weet wat zijn rechten zijn. We zorgen ervoor dat de samenleving er zich van bewust is dat het toch evident is dat je als persoon met een handicap kan deelnemen aan deze maatschappij. We zorgen ervoor dat politici hun beleid moeten aanpassen aan de noden van mensen met een handicap.

We zijn trots op onze achterban. We zijn trots op alle mensen met een handicap die dagelijks blijven strijden voor hun rechten. Wij blijven strijden voor een samenleving waarin elke persoon met een handicap volwaardig mee telt.

Ontdek hier de geschiedenis van persoonlijke assistentie

 

 

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord