Advieslijn 03 808 22 99

Op Vlaams niveau

Om de belangen van mensen met een handicap te verdedigen, doen we beleidswerk op Vlaams niveau.

We nemen daarom deel aan overlegvergaderingen met het kabinet van minister van Welzijn en de administratie (VAPH). Daar kaarten we problemen aan en zoeken we mee naar oplossingen. Waar nodig nemen we contact met andere ministers en hun kabinet. Ook met andere Vlaamse administraties zoals het agentschap Opgroeien en Zorg en Gezondheid leggen we contact.

Onafhankelijk Leven vzw werkt daarvoor ook samen met andere bijstandsorganisaties, gebruikersverenigingen, koepels van voorzieningen en de vakbonden.

Maar soms is overleg met deze verantwoordelijken en partners niet voldoende. Dan gaan we lobbyen. We nodigen onszelf uit bij politici en leggen hen onze problemen voor.

Mensen aan vergadertafel rond Inge VervotteOnze beleidsbeïnvloeding richt zich vooral op het persoonlijk assistentiebudget (PAB) en het persoonsvolgend budget (PVB). We volgen ook de evoluties van het basisondersteuninsgbudget (BOB) en de rechtstreekstoegankelijke hulp.

We volgen de besluitvorming hierover op. We streven naar verbetering van het PAB en PVB en doen er alles aan doet om keuzevrijheid te vrijwaren en zelfs uit te breiden. het PVB is er vanaf 1 januari 2017 voor alle meerderjarige personen met een handicap. Onafhankelijk Leven vzw wil dat vanaf 1 januari 2021 ook voor kinderen en jongeren belangrijke stappen gezet worden i het kader van persoonsvolgende financiering.

We zijn er ook voor mensen die wachten op een PAB of een PVB. Onafhankelijk Leven vzw wil het budget verhogen om de wachtlijsten weg te werken. We streven er ook naar dat er voldoende budget naar PAB en PVB gaat en niet enkel naar andere ondersteuningsvormen.

 

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord