Advieslijn 03 808 22 99

Op Vlaams niveau

Om de belangen van mensen met een handicap te verdedigen, doen we beleidswerk op Vlaams niveau.

We overleggen bijvoorbeeld regelmatig met het kabinet van minister van Welzijn en met de administratie VAPH. Daar kaarten we problemen aan en zoeken we mee naar oplossingen. Waar nodig nemen we contact met andere ministers en hun kabinet. We staan ook in contact met andere Vlaamse administraties zoals het agentschap Opgroeien en Zorg en Gezondheid.

Onafhankelijk Leven vzw werkt ook samen met andere bijstandsorganisaties, gebruikersverenigingen, koepels van voorzieningen en de vakbonden.

Mensen aan vergadertafel rond Inge VervotteOnze beleidsbeïnvloeding richt zich vooral op het persoonlijk assistentiebudget (PAB) en het persoonsvolgend budget (PVB). We volgen ook de evoluties van het zorgbudget voor mensen met een handicap (voorheen BOB) en de rechtstreekstoegankelijke hulp (RTH).

We volgen de besluitvorming hierover op. We streven naar verbetering van het PAB en PVB en doen er alles aan doet om keuzevrijheid te vrijwaren en uit te breiden. Het PVB is er sinds1 januari 2017 voor alle meerderjarigen met een handicap. Onafhankelijk Leven streeft ernaar dat ook voor kinderen en jongeren belangrijke stappen gezet worden in het kader van persoonsvolgende financiering.

We zijn er ook voor mensen die wachten op een PAB of een PVB. Onafhankelijk Leven zet de overheid onder druk om de wachtlijsten weg te werken. We streven ernaar dat er voldoende budget naar PAB en PVB gaat en niet enkel naar andere ondersteuningsvormen.

 

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord