Advieslijn 03 808 22 99

Agentschap Jongerenwelzijn

Kinderen en jongeren met een handicap die een vraag hebben naar een PAB of een voorziening dienen zich te richten tot de intersectorale toegangspoort van de jeugdhulp. Deze poort regelt de toegang tot intensieve en ingrijpende vormen van jeugdhulp zoals bv een PAB of een multifunctioneel Centrum (MFC). Deze hulpvormen zijn niet rechtstreeks toegankelijk. De intersectorale toegangspoort onderzoekt welke hulpvorm het meest aangewezen is en zoekt uit wie de hulpverlening effectief kan uitvoeren. 

vader met kind

PAB en MFC maar ook Thuisbegeleiding voor kinderen en jongeren vallen onder het toepassingsgebied van de integrale jeugdhulp.

In de praktijk worden sommige aspecten opgenomen door het agentschap Jongerenwelzijn, andere door het VAPH. Op termijn wordt eraan gedacht alles onder te brengen in één agentschap voor de jeugdhulp.

Voor Onafhankelijk Leven vzw is het essentieel dat de expertise die binnen het VAPH werd opgebouwd niet verloren gaat. Indien we ook voor kinderen en jongeren met een handicap de persoonsvolgende financiering zoals voorzien tegen 1 januari 2019 willen invoeren, is deze expertise hard nodig.

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord