Advieslijn 03 808 22 99

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op 1 platform

Geschreven op vr 3 juli, 2020 door Shannona Sambaer in de categorie Assistentie

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op 1 platform

Zorgwijs.be is een gebruiksvriendelijk, online platform waar mensen met een handicap een overzicht vinden van het zorg- en ondersteuningsaanbod in de buurt. Het initiatief van vzw PVBwijzer en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) wil de zoektocht naar gepaste zorg en ondersteuning makkelijker maken.

Totaaloverzicht van zorginitiatieven

Zorgwijs.be bundelt alle zorgaanbieders op één platform.

  • Vandaag vind je er al het complete overzicht van alle vergunde zorgaanbieders.
  • Daarnaast kunnen ook persoonlijke assistenten een profiel aanmaken en hun diensten aanbieden.
  • In de toekomst zullen ook niet-vergunde zorginitiatieven hun aanbod bekendmaken op Zorgwijs.be.

Budgethouder Lizy is tevreden over de komst van Zorgwijs.be. “Als budgethouder krijg ik op Zorgwijs een compleet beeld van alle zorgaanbieders die er zijn”. Lizy wil op Zorgwijs graag op zoek naar een persoonlijk assistent: “Ik krijg op de website te zien wanneer een assistent kan werken en met welke zorg hij of zij ervaring heeft. Ik kan zo gericht op zoek naar een assistent die bij me past.”

Een omwenteling: Zorg op maat inkopen

De website kwam tot stand in samenwerking met gebruikers- en werkgeversorganisaties uit de sector. “Het persoonsvolgend budget (PVB) voor personen met een handicap zorgde voor een omwenteling in de zorgsector”, vertelt Sophie Beyers, voorzitter van PVBwijzer.

“Met dit budget kan iemand zorg en ondersteuning op maat inkopen. De shift van aanbod- naar vraaggestuurde financiering in de zorg vraagt tijd. Omdat veel mensen moeilijk de weg vonden naar de zorg die zij nodig hebben, bouwden we het nieuwe platform Zorgwijs.be.”

Vind zorg op maat, bij jou in de buurt >

Wat met Zorgenassistentie.be?

Met Zorgenassistentie hebben ook wij een website waarmee budgethouders op zoek kunnen gaan naar de gewenste assistentie en ondersteuning. We zijn heel blij dat die website heel wat mensen heeft geholpen in hun zoektocht.

Maar we werkten vanuit onze ervaring wel mee aan de ontwikkeling van deze nieuwe website die meer mogelijkheden biedt. Voor ons is het vooral belangrijk dat mensen met een handicap zo goed mogelijk geholpen worden in hun zoektocht naar ondersteuning.

Je zal Zorgenassistentie nog een tijd lang kunnen gebruiken. Wanneer niet-vergunde zorginitiatieven zich kunnen aanbieden en vanaf budgethouders een vacature kunnen plaatsen op Zorgwijs, stoppen we met onze website. Als je een profiel hebt op Zorgenassistentie verwittigen we je hierover zeker op tijd.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord