Advieslijn 03 808 22 99

Welke attesten vind je terug op mijnvaph?

Geschreven op vr 11 oktober, 2019 door Shannona Sambaer in de categorie Assistentie

Welke attesten vind je terug op mijnvaph?

Het portaal mijnvaph.be geeft mensen met een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) de mogelijkheid om online kosten en overeenkomsten te beheren. Maar wist je dat je er ook verschillende attesten van af kan halen? En wat kan je er eigenlijk mee doen?

Als je inlogt op de startpagina mijnvaph kan je doorklikken naar ‘mijn profiel’. Daarop vind je onder andere je persoonlijke info terug en onderaan de pagina kom je op ‘mijn attesten’.

Momenteel zijn er vier attesten die je er kan afhalen:

  • Attest handicaperkenning,
  • Attest dienstencheques,
  • Attest sociale promotie,
  • Attest klassenraad.

Het attest handicaperkenning is zoals de naam zegt een erkenning van je handicap door het VAPH. Dit attest komt er nadat je voor het eerst ondersteuning (hulpmiddelen/aanpassingen of PAB/PVB) aangevraagd hebt bij het VAPH.

Het attest dienstencheques geeft je het recht om je maximaal aantal dienstencheques per jaar te verhogen van 500 cheques naar 2000 dienstencheques (aan 9 euro). Hiervoor haal je dit attest af van mijnvaph en stuur je het door naar Sodexo. Zowel budgethouders (die de dienstencheques aankopen met PAB of PVB) als niet-budgethouders (die de dienstencheques aankopen met eigen geld) hebben recht op het verhoogde aantal dienstencheques. Meer weten over dienstencheques?

Met het attest sociale promotie krijg je een gedeeltelijke vrijstelling van het inschrijvingsgeld in het volwassenonderwijs. Dit attest heb je enkel nodig als je ook werkelijk een opleiding in het volwassenonderwijs wil volgen.

Tot slot heb je het attest klassenraad: dit attest is specifiek voor jongeren, ouder dan 21 jaar, die een verlenging van hun schoolloopbaan (buitengewoon secundair onderwijs) willen aanvragen bij de klassenraad. Dit attest toont aan dat er een PVB of verhoging van het bestaande PVB aangevraagd werd. Voor de meeste budgethouders is dit attest niet van belang en dus ook niet zichtbaar.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord