Advieslijn 03 808 22 99

Wees gerust, voorlopig verandert er niets

Geschreven op do 3 mei, 2018 door Jeroen De Weerdt in de categorie Opinie

Wees gerust, voorlopig verandert er niets

De Vlaamse agentschappen Kind en Gezin en Jongerenwelzijn versmelten tot één nieuw agentschap. Daarmee wil men kinderen, jongeren en de gezinnen beter ondersteunen. Dat liet Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin weten. “Ook minderjarigen en jongvolwassen personen met een handicap maken deel uit van de doelgroep van dit nieuwe agentschap”, volgens de minister. Dat brengt jou als ouder van een kind met een misschien wat in verwarring. Moeten we dan niet meer bij het VAPH zijn?

Ja zeker, wees gerust. Onafhankelijk Leven vzw vroeg meer duidelijkheid. Voor mensen met een PAB of mensen die een PAB aanvragen verandert er niets. Het is maar een heel kleine doelgroep die vanuit het VAPH verhuist naar dat nieuwe agentschap. Het gaat om de Observatie- en behandelingscentra en de bijzondere units in sommige VAPH voorzieningen voor kinderen en jongeren met zeer ernstige gedragsstoornissen.

Het VAPH blijft verantwoordelijk voor het PAB. Voor de behandeling van PAB aanvragen blijft de interesectorale toegangspoort voor de jeudghulp bevoegd.

Deze samensmelting van de 2 agentschappen Jongerenwelzijn en Kind&Gezin wordt verder voorbereid in 2018. De samensmelting wordt pas een feit in 2019.

Klik hier voor de persmededeling 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord