Advieslijn 03 808 22 99

Webinar verkiezingen: dit willen politieke partijen doen voor mensen met een handicap

Geschreven op vr 8 maart, 2024 door Stefanie Leekens in de categorie Opinie

Webinar verkiezingen: dit willen politieke partijen doen voor mensen met een handicap

Op donderdag 29 februari kwamen alle Vlaamse politieke partijen aan het woord tijdens een webinar van Onafhankelijk Leven en De Ouders. De partijen deelden wat ze voor kinderen en volwassenen met een handicap willen doen. VRT-journaliste Goedele Devroy legde hen het vuur aan de schenen. De meeste partijen zien het verminderen van wachtlijsten en het streven naar inclusie als prioritair. Nu moeten er acties volgen.

Wat zeiden de politieke partijen

Tijdens het webinar kwamen er verschillende thema's aan bod: het bevorderen van een inclusieve samenleving, het verminderen van de wachtlijsten, het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare ruimtes, het waarborgen van gelijke kansen in het onderwijs, kwaliteit van leven als een mensenrecht…

Wil je weten wat de politici hebben gezegd? Bekijk dan het webinar opnieuw. We hebben gezorgd voor ondertiteling, zodat ook mensen die slechthorend zijn het webinar zonder problemen kunnen volgen.

webinar verkiezingen

Tijd voor actie

Woorden alleen zijn niet voldoende. We verwachten concrete acties die het leven van mensen met een handicap echt verbeteren. Het is tijd voor verandering.

We blijven streven naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Daarom heeft Onafhankelijk Leven een memorandum geschreven aan alle politieke partijen, waarin we onze belangrijkste eisen en aanbevelingen op een rijtje hebben gezet.

memorandum
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord