Advieslijn 03 808 22 99

Wat doet volgende Vlaamse regering aan de wachtlijst?

Geschreven op ma 19 augustus, 2019 door Dave Ceule in de categorie Opinie

Wat doet volgende Vlaamse regering aan de wachtlijst?

Bijna 20.000 mensen met een handicap wachten op hulp. Hulp waarop ze recht hebben en die hen in staat stelt zelf hun leven in eigen handen te nemen. Gemiddeld wachten mensen als Janosch, Nienke en Brian 5 jaar, maar ook vaak langer. Het is dus hoog tijd dat deze mensen krijgen waar ze recht op hebben. We verwachten dan ook politieke moed van deze volgende regering.

Eindelijk een oplossing?

Massaal veel mensen gaven al een duidelijk signaal via onze #ikwachtmee-campagne: het schrijnende probleem van de wachtlijsten verdient eindelijk een oplossing. Het kan niet dat mensen met een handicap vandaag in Vlaanderen jarenlang moeten wachten. We verwachten dan ook een beleid dat écht rekening houdt met mensen met een handicap.

Wat staat er precies in de startnota?

In de startnota van De Wever die aan de basis ligt van de onderhandelingen tussen N-VA, CD&V en Open VLD staat alvast een eerste aanzet. ‘De Vlaamse Regering zal stevige budgetten vrijmaken voor een warm en sociaal Vlaanderen via extra investeringen en hervormingen. Voor mensen met een beperking dringen we de wachtlijsten zo snel mogelijk terug.'

Op zich is dit al een voorzichtig positief teken dat de politiek het signaal gehoord heeft. Er moet stevig geïnvesteerd worden. Uiteraard is dit nog maar een beginsel en blijven we dit opvolgen. We moeten blijven hameren op een oplossing voor élke persoon met een handicapLees hier wat we van de komende regering willen bekomen.

Lees ook: Wat kan je doen als je op de wachtlijst staat?

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord