Advieslijn 03 808 22 99

Waar zijn wij mee bezig vanuit ons kot?

Geschreven op do 2 april, 2020 door Karen De Wilde in de categorie Over ons

Waar zijn wij mee bezig vanuit ons kot?

Ook vanuit ons eigen kot zitten we niet stil om je te blijven informeren en ondersteunen over de invloed op de Corona-maatregelen op je nood aan zorg en ondersteuning. Waar zijn wij mee bezig?

Dienstverlening blijven bieden…

De advieslijn en onze coaches zijn dagdagelijks bezig met jullie te informeren over de organisatie van je assistentie: hoe je dit tijdelijk anders kunnen aanpakken, welke maatregelen van toepassingen zijn voor budgethouders en persoonlijke assistenten, wat gebruikers van voorzieningen wel en niet kunnen vragen.

Onze coaches doen er ook alles aan om – vanop afstand- de PAB en PVB administratie te blijven opvolgen zodat je steeds met voldoende budget op de budgetrekening staat.
En op die manier ook de zorg en ondersteuning kan blijven verder lopen.

Benieuwd hoe zo’n coaching vanop afstand kan gebeuren? Klik hier voor meer informatie.

Voor informatie over het Corona-virus kan je terecht op de officiele website of bel naar het gratis nummer 0800 14 689. Ook op de website van het VAPH vind je heel wat informatie

En de noden signaleren naar het Agentschap voor Personen met een Handicap en Minister Beke

Ook ‘achter de schermen’ zijn we druk in de weer. We blijven benadrukken bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke dat de zorg en ondersteuning gegarandeerd moet blijven. Uiteraard rekening houdend met de opgelegde maatregelen. Maar we signaleren ook waar de noden momenteel liggen, in deze moeilijke situatie waarin ieder van jullie zit.

Het VAPH en het kabinet van Minister Beke zijn bezig te bekijken wat er mogelijk is voor de gebruikers van voorzieningen die momenteel thuis zijn en de zorg volledig terugvalt op de mantelzorger. En voor de ouders waarvan de kinderen normaal naar school gaan en tijdens deze uren normaal geen assistentie hebben, deze nu ook nodig hebben. We ijveren voor een degelijke compensatie, zonder bijkomende administratieve lasten voor de budgethouder. Klik hier voor meer informatie.

We ontvangen berichten van budgethouders die de wanhoop nabij zijn, die samenvatten hoe heel wat mensen zich momenteel voelen:

De regering deblokkeert miljarden om de mensen te helpen, omdat ze hen financieel willen helpen bij de corona-crisis : overdracht van taksen betaling, technisch werkloosheid, bijdrage voor elektriciteit, water, hypotheek leningen uitstellen enz.... MAAR... De dagbestedingen van onze jongeren sluiten, onze jonge gehandicapten jongeren worden naar huis gestuurd, en wij, ouders moeten allé extra zorg op onze rug nemen: onze zoon heeft autisme en kan zich niet alleen bezighouden, hij is zeer angstig en staat daar met honderd duizend vragen, hun dagelijks leven is complete chaos en stress.... Wij moeten het allemaal Ongeacht onze leeftijd, Ongeacht onze gezondheid, Ongeacht onze eigen angsten en moeilijke organisatie (plaatsgebrek thuis, psycholoog moeten spelen, instaan voor alle adl...) moeten wij sito presto instaan voor deze 24/24u 7/7dagen assistentie en dit zonder uit huis te mogen gaan........ Zonder enige compensatie???

Jullie verhalen en bezorgheden die we via facebook,  de advieslijn en coaches doorkrijgen helpen ons om te signaleren wat er leeft.  

We dringen daarom ook aan om in elke provincie een ‘zorglijn’ te installeren zoals er al is in de provincie Oost-Vlaanderen en een duidelijk overzicht van alle initiatieven die groeien in deze tijden om mensen te helpen.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat een tijdelijke aanpassing of versoepeling van de regelgeving niet evidente is. We moeten op zoek naar oplossingen binnen de huidige regelgeving en huidige initiatieven die er zijn. We zijn ons bewust dat dit niet altijd zal leiden tot een antwoord op je persoonlijke vragen. Maar aarzel niet om hiervoor contact op te nemen met de advieslijn van Onafhankelijk Leven.

We zijn er voor jullie, vanuit ons eigen kot.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord