Advieslijn 03 808 22 99

Vrijwilligerswerking ADO Icarus is verhuisd naar Focus op Emancipatie

Geschreven op do 17 september, 2020 door Karen De Wilde in de categorie Assistentie

Vrijwilligerswerking ADO Icarus is verhuisd naar Focus op Emancipatie

Werk jij met vrijwilligers via ADO Icarus? Vanaf 1 augustus is deze vrijwilligerswerking verhuisd naar Focus op Emancipatie. Belangrijk: kostennota's tot eind juli moeten ten laatste op 1 oktober ingediend worden.

Heb je over een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB)?  Dan kan je de hun ondersteuning door familie, vrienden of buren op een eenvoudige en betaalbare manier organiseren door hen in te schakelen als vrijwilliger.

Vrijwilligers ontvangen voor hun hulp een kostenvergoeding. Ze moeten daarvoor ingeschreven zijn bij een vrijwilligersorganisatie, zoals ADO Icarus, die zorgen voor de administratie, de betaling en vrijwilligersverzekering.

Wat verandert er?

De vrijwilligerswerking van ADO Icarus telt meer dan 2000 vrijwilligers die zich inzetten voor PAB- en PVB-budgethouders. Om verder te professionaliseren, is die werking vanaf 1 augustus verschoven naar Focus op Emancipatie, een vzw die verbonden is aan ADO Icarus vzw. Als je werkt met vrijwilligers via ADO Icarus, dan kreeg je hierover ook een brief.

Voor budgethouders en vrijwilligers verandert er niet veel. De vrijwilligerswerking blijft op dezelfde manier verder werken met dezelfde medewerkers, alleen onder een andere naam.

Wat moet je doen?

Je moet je overeenkomst met ADO Icarus stopzetten en een nieuwe overeenkomst met Focus op Emancipatie registreren.

  1. Zet de vrijwilligersovereenkomst die je nu hebt met ADO Icarus stop op 31/7/2020. Krijg je een foutmelding als je dit probeert? Geef dan als einddatum 31/12/2020 of contacteer het Team Budgetbesteding om de datum te wijzigen naar 31/7/2020. 
  2. Registreer een addendum van je overeenkomt bij het VAPH vanaf 1/8/2020. Dit addendum zit bij de brief die je krijgt van ADO Icarus.
  3. Als de nieuwe overeenkomst bij het VAPH geregeld is, gebruik je het nieuwe rekeningnummer voor je betalingen: BE38 7775 9294 1272.
  4. Vanaf dan gebruik je ook de nieuwe invulformulieren die te vinden zijn op www.vrijwilligerswerking.be/documenten.

Download hier het uitgebreide stappenplan (.pdf)
In het stappenplan dat je per post kreeg van Focus op Emancipatie stond een fout in het ondernemingsnummer. Het juiste is BE0428377041. In het stappenplan hierboven staat het wel correct.

Registreer je kostennota's op tijd

De kostennota’s voor ADO Icarus vzw tot en met 31 juli 2020 kan je tot 31 oktober 2020 indienen. Als je deze kostennota's later indient, dan zullen ze niet meer verwerkt worden.

Mail je kostennota's naar vrijwilligers@ado-icarus.be of stuur ze per post naar Kempische Steenweg 293/8, 3500 Hasselt

Vind je het kostenformulier van ADO Icarus niet meer? Vraag een nieuw exemplaar via vrijwilligers@ado-icarus.be.

Vragen?

Heb je hierbij hulp nodig? Contacteer gerust onze advieslijn of vraag het aan je coach.

Meer info over deze vrijwilligerswerking van Focus op Emancipatie vind je op www.vrijwilligerswerking.be. Je kan hen elke weekdag tussen 9 en 12 bereiken via 011 85 84 66 of  vrijwilligers@focusopemancipatie.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord