Advieslijn 03 808 22 99

#VlaanderenHelpt: vind hulp in jouw buurt

Geschreven op ma 24 augustus, 2020 door Xander Berbé in de categorie Corona

#VlaanderenHelpt: vind hulp in jouw buurt

Hulp nodig om je boodschappen te doen of je hond uit te laten? Of ken je iemand die hierbij hulp of een babbel nodig heeft? Veel gemeentebesturen hebben een online meldpunt of een sociale hulplijn geïnstalleerd. Je vindt het overzicht op VlaanderenHelpt.

Solidariteit

Graag brengen we de website VlaanderenHelpt onder de aandacht. De website werd opgericht bij het begin van de corona-crisis om de vele mensen die hun buren, familie of kennissen wilden bijstaan met vrijwilligerswerk een platform te geven.

Ondertussen is de website vooral handig om te weten welke lokale initiatieven er in jouw buurt zijn om mensen die hulp kunnen gebruiken, bij te staan. We riepen zelf al op aan lokale besturen, o.a. via een webinar, om meer aandacht te hebben voor mensen met een handicap en hun hulpnoden in deze moeilijke tijden. Heel wat steden en gemeentes gaven hier gehoor aan maar ook velen nog niet.

Meer aandacht

Via VlaanderenHelpt vind je gemakkelijk waar je in jouw buurt terecht kan met je vraag voor hulp. We raden iedereen die hulp kan gebruiken dan ook aan om de  bestaande initiatieven in de buurt te contacteren. En als er nog geen zijn, kan ook jouw signaal helpen om meer aandacht te krijgen voor mensen met een handicap.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord