Advieslijn 03 808 22 99

Vertragingen door nieuw boekhoudsysteem VAPH

Geschreven op di 19 december, 2017 door Elien Standaert in de categorie Nieuws

Vertragingen door nieuw boekhoudsysteem VAPH

Het vaph schakelt vanaf 2018 zijn boekhouding over naar een ander en nieuw systeem. Dit kan voor jou als budgethouder mogelijks enkele gevolgen hebben in december van dit jaar en januari van volgend jaar. In welke periodes er moeilijkheden verwacht worden voor budgethouders, kan je lezen in onderstaand artikel.

In 2018 zal er een nieuw boekhoudsysteem in gebruik genomen worden door het VAPH waarbij er een centralisatie zal gebeuren binnen de Vlaamse Overheid. Als gevolg van deze aanpassing zal de dienstverlening van de Dienst Budgetbesteding in de periode tussen 19 december 2017 en 5 januari 2018 tot een minimum worden herleid. In deze periode zullen er daarom geen terugstortingen gebeuren. Kosten indienen en betalingen aanvragen is wel mogelijk. De opdrachten hiertoe zullen na 5 januari verwerkt worden.
Ook in de periode tussen 17 en 24 januari worden er vertragingen verwacht binnen deze dienst. Het VAPH geeft aan dat er ook in deze periode geen betalingen zullen kunnen worden uitgevoerd omwille van de invoering van het nieuwe systeem.
Meer over deze ingrepen en gevolgen kan je lezen via deze link.

Downloads

Algemene infofiche rond gebruik PVB en Onafhankelijk Leven

In deze infofiche lees je een overzicht van wat PVB is, wat je ermee kan doen en wat niet, welke soorten contracten er mogelijk zijn en hoe wij als bijstandsorganisatie jou daarbij kunnen helpen.

Download

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord