Advieslijn 03 808 22 99

Versoepelingen vanaf 9 juni: wat betekent dit voor onze coaches?

Geschreven op di 8 juni, 2021 door Karen De Wilde in de categorie Corona

Versoepelingen vanaf 9 juni: wat betekent dit voor onze coaches?

Vanaf 9 juni gaan er enkele versoepelingen in voor de hele VAPH-sector. Dus ook onze coaches kunnen opnieuw (meer) op huisbezoek langskomen. Al blijft coaching-op-afstand uiteraard ook nog steeds mogelijk.  

Heb jij coaching nodig? 

Met de versoepelingen vanaf 9 juni kunnen onze coaches opnieuw meer huisbezoeken doen. Uiteraard volgen we strikt alle hygiënemaatregelen en regels van social distancing. Met het mooie weer is het ook een optie om buiten te zitten. 
Ben je ziek (of vertoon je symptomen) of is je coach ziek? Dan gaat het huisbezoek niet door.

Uiteraard blijft ook coaching op afstand mogelijk. Daar hebben we nu al een jaar ervaring mee en we merken dat we op die manier ook een zeer goede ondersteuning kunnen bieden.

Hoe verloopt coaching op afstand?

Een videogesprek is simpeler dan je denkt. Dat gesprek kan via de webcam van je computer of via je smartphone (bijvoorbeeld via whatsapp). Tijdens een videogesprek kunnen we samen de documenten overlopen, administratie en budget opvolgen. 

Bekijk onze handleiding voor videocoaching (.pdf)

Michael kon in 2020 starten met een persoonsvolgend budget. Hij startte ermee in volle coronacrisis en kreeg daarbij online hulp van coach Annelies. Hier lees je de getuigenis van Michael

Wat met je administratie?

  • Stuur je administratieve documenten door via e-mail. Je kan bijvoorbeeld een foto van een document nemen met je smartphone en dat mailen naar je coach. Er bestaan gratis apps om documenten te scannen zoals Geniusscan, Tiny scanner en camscanner.
  • Lukt dat niet? Dan kan je de documenten via onze koerierdienst aan ons bezorgen. Hiervoor werken we samen met een koerier die jouw administratie op een veilige manier ophaalt en aan jouw coach bezorgt. Je coach legt uit hoe dit werkt.
  • Eventueel komt de coach zelf dossiers ophalen als dit kan onder veilige omstandigheden. Spreek hiervoor af met je coach.

Wat met de tarieven?

We behouden onze normale tarieven. De verplaatsingskosten van de coach vallen uiteraard weg.

Als je gebruik maakt van onze koerierdienst, wordt deze mee verrekend in jouw factuur. We proberen de kosten via de koerierdienst zo laag mogelijk te houden. Aangezien we met een grote en professionele speler in zee gaan, garanderen we een vlotte en democratische prijs voor het ophalen van de documenten.

Overzicht van coronamaatregelen

De voorbije maanden schreven we heel wat nieuwsberichten over de coronacrisis, de steeds veranderende richtlijnen en steunmaatregelen voor mensen met een handicap.

Bekijk het overzicht van coronamaatregelen

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord