Advieslijn 03 808 22 99

Verleng je lidmaatschap

Geschreven op di 31 oktober, 2023 door Lien Mentens in de categorie Assistentie

Verleng je lidmaatschap

Ook in 2024 komen we op voor je belangen. Als expert in persoonsvolgende financiering waken we over je budget. We komen op voor je recht om je eigen keuzes te maken. 

We verwelkomen je graag opnieuw als lid van Onafhankelijk Leven. Ons lidmaatschap kan je bovendien volledig betalen met je PAB- of PVB-budget.

 • Ben je al lid? Dan valt de papieren lidgeldbrief voor 2024 vanaf 6 november in je brievenbus. Koos je ervoor om onze brieven en facturen digitaal te ontvangen? Dan ontving je de lidgeldbrief vorige week per mail al. 
 • Ben je nog geen lid en ontving je geen lidgeldbrief? Neem dan zeker even contact op met de advieslijn of maak je lid via onze website.  

Je kan het lidgeld nu al betalen vanuit je budgetrekening. Maar pas als de budgetlijn van 2024 zichtbaar is, kan je de kost van het lidgeld indienen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Hoe dien je de kost in? Dat kan via het e-loket mijnvaph.be of met een kostenstaatformulier voor PAB of PVB. Als ‘type overeenkomst’ kies je voor ‘met een bijstandsorganisatie in het kader van het lidmaatschap’.

 • Registreerde je de overeenkomst zonder einddatum? Dan kan je de kost ingeven van zodra de budgetlijn van 2024 zichtbaar is.
 • Registreerde je de overeenkomst met einddatum 31/12/2023? Dan pas je eerst de einddatum aan naar 31/12/2024 of maak je er een overeenkomst van zonder einddatum. 

Het rekeninguittreksel met daarop de overschrijving van je budgetrekening naar onze rekening telt als bewijs voor het VAPH.

Waarom lid worden of blijven?

 • Ons team van ervaringsdeskundigen geeft je snel, persoonlijk en duidelijk advies.
 • Met vragen voor het VAPH nemen wij contact voor je op. Zo krijg je een helder antwoord.
 • Je coach uit de buurt komt langs om te helpen bij je administratie aan ledentarief. Coaching kan ook vanop afstand, dan betaal je geen verplaatsingskosten.
 • Je ontvangt het recente nieuws via onze nieuwsbrief. En je kan ook elke werkdag onbeperkt en gratis per mail en telefoon terecht bij onze advieslijn.
 • In onze gesloten Facebookgroep ‘De Budgethouders’ kan je verder van gedachten wisselen met andere budgethouders. Deze groep is enkel toegankelijk voor leden.

We organiseren maandelijks webinars over actuele thema’s en onderwerpen. Die kan je van thuis volgen op je pc, tablet of smartphone. 

Als maatschappelijke beweging wegen we op het beleid. We willen de samenleving veranderen. En ijveren voor een wereld waar mensen met en zonder handicap gelijkwaardig samenleven. We verdedigen je rechten bij de overheid. Je lidmaatschap geeft ons meer slagkracht. 

Extra krijg je nog voordeeltarieven bij sociaal secretariaat Securex en bij interimkantoor Agilitas. Je vacature voor een assistent kan gratis op www.zorgwijs.be. En je krijgt 50 euro korting bij Helpper. Zo win je je lidgeld eenvoudig terug.

Vragen? Contacteer de advieslijn

Zit je met vragen of opmerkingen? Contacteer de advieslijn via 03 808 22 99 of stuur een mail.

Mail de advieslijn

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

 • LinkedIn
 • LinkedIn
 • LinkedIn
 • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord