Advieslijn 03 808 22 99

Vergeet het vakantiegeld van je assistent niet

Geschreven op do 27 april, 2023 door Stefanie Leekens in de categorie Assistentie

Vergeet het vakantiegeld van je assistent niet

Ben je zelf werkgever van je assistent en doe je daarvoor beroep op een sociaal secretariaat? Vergeet dan niet dat je assistent recht heeft op vakantiegeld.

Vakantiegeld?

Het vakantiegeld is een aanvulling op het loon. Je kan het zien als een zakcent voor de vakantie van je persoonlijke assistent.

Wanneer betaal ik het vakantiegeld?

Werkt je assistent via een uitzendkantoor? Dan moet je niets doen. Het vakantiegeld wordt elke week automatisch bij het loon verrekend.

Werkt je assistent via sociaal secretariaat Securex? Securex berekent het vakantiegeld van je assistent automatisch. Het vakantiegeld wordt mee uitbetaald met het loon van mei.

Hoeveel krijgt mijn assistent?

Het vakantiegeld is een percentage van het brutoloon. Hoeveel je exact betaalt, hangt af van verschillende factoren zoals het brutoloon, het aantal gewerkte dagen in het voorgaande jaar en het aantal kinderen van je assistent. Wil je hier meer over weten? Vraag raad aan je sociaal secretariaat.

VIA-middelen

Werkt je assistent via een sociaal secretariaat en met een arbeidsovereenkomst? Dan krijg je extra VIA-middelen als je de kost van het vakantiegeld indient bij het VAPH. Dat is helaas niet zo bij een takenovereenkomst.

Vragen?

Contacteer je sociaal secretariaat of bel naar de advieslijn op het nummer 03 808 22 99. Of je mailt naar advies@onafhankelijkleven.be
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord