Advieslijn 03 808 22 99

Verder studeren met een fysieke beperking: interactieve zoom-sessie

Geschreven op ma 4 oktober, 2021 door Sofie Jacobs in de categorie Getuigenis

Verder studeren met een fysieke beperking: interactieve zoom-sessie

In dit webinar geven onze ambassadeurs Dylan en Fien een antwoord op al je vragen over verder studeren met een fysieke beperking. Ga met hen in gesprek en kom te weten waar je overal op moet letten.

Hoe pak je het praktisch aan als je na je humaniora beslist om verder te studeren? Welke factoren bepalen je studiekeuze? Hoe beslis je welke universiteit of hogeschool voor jou de beste keuze is? Op kot of pendelen? Wat met assistentie? Welke praktsche aspecten mag je zeker niet vergeten?

Belangrijke vragen, en nog meer als je een fysieke beperking hebt. In het webinar op donderdag 21 oktober beantwoorden Dylan en Fien al je vragen. Je komt te weten waarom Dylan voor Gent koos en Fien op kot ging in Leuven. Daarnaast staan ze ook stil bij alle praktische aspecten van studeren met een beperking. Ze leggen uit hoe zij hun studies hebben aangepakt, waar je moet op letten en wat je zeker niet mag vergeten.

Fien aan het woord: “Ik wilde graag op kot gaan maar dat moest dan wel een kot zijn met assistentie. Overdag heb ik wel assistenten, maar ’s avonds heb ik ook nog hulp nodig bij het eten bijvoorbeeld. In Leuven kon ik zelf kiezen welk kot voor mij het beste paste. Nu heb ik een kamer boven de Alma bijna recht tegenover de campus. Beter kan haast niet. Met mijn rolstoel is het belangrijk dat alles goed bereikbaar is. Leuven is op dat vlak ideaal. Alles is op wandelafstand."

Dylan voegt toe: "Na mijn humaniora heb ik eerst een jaar rechtspraktijk gestudeerd, maar dat liep af op een sisser. Ik kreeg voor het eerst te maken met vooroordelen en de harde wereld buiten de muren van de secundaire BUSO-school. Het was een harde klap om me niet geaccepteerd te voelen.Maar in de Arteveldehogeschool kwam ik terecht in een heel andere omgeving. Mijn medestudenten hielpen waar nodig en namen me er vaak mee op uit. Ik voelde gewoon dat ik aanvaard werd zoals ik ben."

Denk je erover om verder te studeren en heb je daar vragen bij? Heb je een kind dat binnenkort afstudeert in het secundair en wil je meer weten over studeren aan een universiteit of hogeschool? Dan is dit webinar zeker voor jou. Je kan bovendien rechtstreeks in gesprek gaan met Dylan en Fien. Ze beantwoorden met plezier al je vragen.

Schrijf je nu in

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord
Sluiten

Heb jij een minuutje voor ons?

Beantwoord enkele vragen en help ons om de website te verbeteren.

Dankjewel!

Ga naar de vragenlijst