Advieslijn 03 808 22 99

VAPH volgt administratieve procedures strenger op

Geschreven op do 3 maart, 2022 door Bas Pelle in de categorie Assistentie

VAPH volgt administratieve procedures strenger op

Op 16 februari zette het VAPH een bericht op hun website over het registreren van overeenkomsten. Daarin beschreven zij de huidige procedure rondom het indienen van overeenkomsten nog eens.

Het bericht van VAPH kan je hier nog eens nalezen.

Voor de registratie zijn 2 zaken nodig:

  • De overeenkomst zelf > Het contract met de zorgverlener, ofwel op papier ofwel digitaal. Deze mag je doorsturen naar het VAPH, maar dat hoeft niet direct. Dit moet pas met zekerheid wanneer het VAPH een controle doet. Wees je ervan bewust dat je het contract 7 jaar moet bewaren, zelfs als het is stopgezet.
  • De registratie van de overeenkomst > Registratie kan op twee manieren. De eerste en snelste manier is de overeenkomst direct registreren via het mijnVAPH platform. Dit kan ook in orde gebracht worden door je coach (indien die je administratie voor je doet). De tweede manier is 1 van deze formulieren gebruiken: Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonlijke-assistentiebudget voor het PAB of Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonsvolgend budget in cash voor het PVB. Dit formulier kun je best per post of email sturen naar het VAPH, het (email)adres staat onderaan het formulier.

Is dit nieuw?

Op zich zijn dit geen nieuwe procedures. Het registreren van overeenkomsten verliep al op deze manier. Het VAPH laat dit alleen weten omdat mensen al eens enkel het contract naar hen doorstuurden om te laten registeren of omdat mensen het registratieformulier als contract bekeken. 

Het VAPH wil met deze melding aangeven dat ze de bestaande administratieve procedures voorstaan strikter gaan opvolgen. We vinden het belangrijk om onze leden hierop te wijzen.

Nog vragen?

Als je vragen hebt over deze procedures, neem dan zeker eens contact op met de Advieslijn. Als je begeleiding wilt om een contract te registreren op mijnVAPH dan kun je ook bij de Advieslijn terecht, en dan neem je best telefonisch contact met ons op zodat we je ‘live’ kunnen begeleiden aan de telefoon.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord