Advieslijn 03 808 22 99

Vandeurzen zegt 'Awel Ja' en maakt juwelen met Nele

Geschreven op zo 16 juli, 2017 door Brandberries in de categorie Acties

Vandeurzen zegt 'Awel Ja' en maakt juwelen met Nele

Awel, ja! Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen ging graag in op Nele's oproep. Hij zette zijn politieke taken even opzij om samen sierlijke juwelen te maken.
Assisteer zelf ook iemand via www.awelja.be.

Na Gunter Lamoot, Lucas Van den Eynde en Sandra Bekkari gaf ook Jo Vandeurzen zich enthousiast op als medewerker van de campagne ‘Awel ja’. Hoewel die campagne nog maar een maand geleden van start is gegaan, heeft ze al heel wat succes geoogst. Al 93 mensen gaven zich op om iemand met een beperking te assisteren bij een dagelijkse activiteit.

En daarmee is het opzet van de campagne - die het belang van assistenten voor personen met een beperking in de kijker wou zetten - nu al bijzonder succesvol.

Sinds 1 januari 2017 subsidieert de overheid niet meer rechtstreeks de voorzieningen voor volwassenen met een beperking. Die mensen beschikken nu zelf over een ‘persoonsvolgend budget’ (PVB) dat ze vrij kunnen inzetten. Dat PVB was een initiatief waar onder meer minister Jo Vandeurzen flink de schouders onder zette.

Vandeurzen neemt nu ook zelf actief deel aan de campagne, als assistent voor Nele (35). Nele heeft een geweldige passie voor haar job als juwelenontwerpster. Ze doet alles zelf: van ontwerp tot uitvoering. Althans dat dééd ze. Door haar spierziekte wordt elke actie steeds minder evident.

Minister Vandeurzen las het verhaal van Nele op de website en klikte enthousiast op ‘Awel ja!’
Een kleine moeite voor de minister, maar bijzonder betekenisvol voor Nele . Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: "De Awel Ja-campagne toont aan dat mensen met een beperking, mits ondersteuning, zelfstandig kunnen wonen, werken en leven. Ik ben blij dat ik vandaag Nele kon bijstaan in het maken van juwelen, haar grote passie."

Dankzij de campagne ‘Awel ja’ kan iedereen zich via de website awelja.be opgeven om één dag assistent te zijn. 

www.awelja.be

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord