Advieslijn 03 808 22 99

Vandeurzen stelt gerust

Geschreven op wo 1 oktober, 2014 door Fenna ¨Plaetevoet in de categorie Nieuws

Vandeurzen stelt gerust

Er was nogal wat beroering over wijzigende budgetberekeningen voor wie zijn PAB combineert met zorg in natura. Er zullen echter geen veranderingen plaatsvinden in januari 2015. Dit betekent concreet dat de betrokkenen geen rekening moeten houden met de brief van 27 augustus. Hun budgetten blijven hetzelfde als nu.

Minister Vandeurzen stelt alle budgethouders  gerust  Er was nogal wat beroering over wijzigende budgetberekeningen voor wie zijn PAB combineert met zorg in natura. Wie zo’n combinatieregeling heeft kreeg in augustus nog een brief van het VAPH die het had over een nieuwe berekeningswijze vanaf begin volgend jaar.

Er zullen echter geen veranderingen plaatsvinden in januari 2015.  Het VAPH stelt voor de termijn van overgangsmaatregel te verlengen tot de datum van inwerking treden van de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Dit om ongerustheid over budgetverminderingen weg te werken en omdat in het systeem van PVF de combinatieregeling met PAB wegvalt.

Dit betekent concreet dat de betrokkenen geen rekening moeten houden met de brief van 27 augustus. Hun budgetten blijven hetzelfde als nu.   

Die budgethouders  zouden eerst vanaf 1 september 2014 een budgetaanpassing krijgen, later werd dat uitgesteld naar 1 januari 2015. Op 27 augustus kregen de betrokken PAB-houders een brief in de bus van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) met de melding dat hun budgeten zouden verminderen vanaf 2015.

Volgens parlementslid Lorin Parys veroorzaakte die aankondiging heel wat vragen en onrust bij de getroffen PAB-houders. Maar minister Vandeurzen stelt de betrokken PAB-houders gerust. “Ik heb het VAPH opdracht gegeven een voorstel uit te werken waarbij niemand van de budgethouders achteruit zal gaan”, zei hij in antwoord op de vraag van Parys.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord