Advieslijn 03 808 22 99

Vanaf nu gratis ondersteuning bij de opstart van jouw PAB of PVB

Geschreven op ma 26 april, 2021 door Jana Lippens in de categorie Assistentie

Vanaf nu gratis ondersteuning bij de opstart van jouw PAB of PVB

Opstarten met een persoonlijk assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) is niet altijd evident. Heel wat mensen die voor het eerst over hun budget beschikken, vinden het lastig om binnen vier maanden op te starten. Onafhankelijk Leven ijvert al twee jaar om mensen een gratis opstarttraject te geven, en met succes! Kreeg je een PAB of PVB? Dan kunnen we je vanaf nu gratis helpen om optimaal op te starten.

Gratis ondersteuning

Beschikken over een eigen budget om je zorg en ondersteuning zelf te organiseren en vorm te geven, is voor velen een belangrijk moment. Tegelijk komt er ook heel wat bij kijken en kan de administratieve drempel heel hoog lijken. Bovendien was opstarten met een bijstandsorganisatie niet gratis. Naast de kost voor het lidmaatschap, kwamen er ook extra kosten voor coaching en advies. Voor heel wat mensen was dit een aanzienlijke hindernis.

Om deze drempel weg te werken, maakt de Vlaamse Overheid de opstart gratis voor nieuwe budgethouders, een beslissing waar we bij Onafhankelijk Leven twee jaar lang voor gelobbyd hebben. Zo kan je nu vanaf dag 1 beroep doen op de ondersteuning en de expertise van onze professionals, zonder daarvoor je eigenlijke budget in te zetten.

Een vlotte opstart

Bij de start krijg je een gratis lidmaatschap en gratis bijstand. Onze coaches begeleiden je bij het zoeken naar en onderhandelen over je ondersteuning. Op deze manier leer je hoe je met jouw budget moet werken en vooral: als bijstandsorganisatie helpen we je om jouw budget te optimaliseren, te onderhandelen en jouw leven in eigen handen te nemen.

Deze maatregel geldt vanaf mei 2021 voor alle nieuwe houders van een persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget. Voor de PVB-budgethouders die in de eerste maanden van 2021 al opstartten, wordt een regeling uitgewerkt.

Mag je starten met een PAB? Klik hier om je gratis opstartpakket aan te vragen.

Mag je starten met een PVB? Klik hier om je gratis opstartpakket aan te vragen.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord