Advieslijn 03 808 22 99

Vanaf april wordt Zorgwijs.be hét platform voor overzicht zorgaanbieders en assistenten

Geschreven op ma 24 januari, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Vanaf april wordt Zorgwijs.be hét platform voor overzicht zorgaanbieders en assistenten

Vanaf april 2022 verdwijnt de website Zorgenassistentie.be definitief van de radar. De website Zorgwijs.be is vanaf dat moment het platform waar je terecht kan voor een overzicht van alle zorgaanbieders en assistenten. Je kan er ook zelf vacatures voor assistenten plaatsen. 

Met Onafhankelijk Leven werkten we grondig mee aan de uitbouw van Zorgwijs.be. We zijn er van overtuigd dat we je er nog een betere service kunnen bieden. Opgelet: je huidig profiel op Zorgenassistentie.be wordt niet overgenomen, vanuit Onafhankelijk Leven kunnen we er wel voor zorgen dat Zorgwijs.be je persoonlijk contacteert voor een vlotte overzetting van je profiel.

Hoe plaats je een vacature?

Nieuw op Zorgwijs.be is dat je als budgethouder ook zelf een vacature kan plaatsen (rubriek: Ik zoek zorg – Maak vacature assistent). In deze vacature stel je jezelf kort voor, omschrijf je voor welke taken en hoeveel uren per week je op zoek bent naar assistentie. Je geeft ook aan of je zoekt naar een assistent voor een bepaalde duur of onbepaalde duur, welk soort overeenkomst je wil geven en of een rijbewijs vereist is. Omschrijf ook wat je verwacht van een assistent. Hoe concreter je vacature, hoe meer kans op geïnteresseerde kandidaten. 

Om een vacature te plaatsen log je in via je Itsme-account of via je identiteitskaart. Veilig en makkelijk!

Waar vind je gegevens van persoonlijke assistenten?

Klik op 'ik zoek zorg' en 'persoonlijke assistent'. Je krijgt een ljst te zien van reeds aangemelde assistenten. Je kan hier ook op filteren. Zo kan je aangeven welke taal iemand moet spreken, of hij of zij een rijbewijs moet hebben, welke dagen je iemand zoekt, voor welke doelgroep, ...

Zorgwijs.be controleert regelmatig of de assistenten nog beschikbaar zijn. 

Wat als je zelf als assistent wil werken?

De vacatures staan openbaar. Maar we raden iedereen die interesse heeft in een job als assistent aan om een profiel te maken. Ook hiervoor kan je inloggen via je Itsme-account of een e-id. Dit doe je door te klikken op ‘ik wil werken als assistent’ en meld aan als assistent.

Hoe vind je andere zorg op zorgwijs.be?

Op Zorgwijs.be vind je naast assistenten een handig overzicht van verschillende ondersteuningsvormen in jouw buurt. Je kan filteren op je eigen voorkeuren. Zo krijg je op een makkelijke maner toegang tot een overzicht op jouw maat.

Worden mijn gegevens automatisch overgezet?

Je profiel wordt niet automatisch overgezet naar Zorgwijs.be. Maar wij kunnen wel een handje toesteken: als je ons toestemming geeft om je gegevens aan Zorgwijs.be te bezorgen, zullen ze je apart benaderen om je profiel in orde te zetten op het nieuwe platform.

Geef ons hier toestemming om je gegevens aan Zorgwijs.be te bezorgen

Uiteraard hoef je niet op ons te wachten om je gegevens over te zetten. Zelf een nieuw profiel aanmaken op Zorgwijs.be kan perfect!

Vragen over deze website?

In het contactformulier op de website van Zorgwijs.be kan je terecht met al je vragen over deze website.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord