Advieslijn 03 808 22 99

TomTom assisteert rolstoelgebruikers over de trappen tijdens Urban Trail

Geschreven op ma 19 oktober, 2015 door Koenraad Depauw in de categorie Partners

TomTom assisteert rolstoelgebruikers over de trappen tijdens Urban Trail

TomTom ken je wel. Van de GPS. Wat je nog niet wist: de medewerkers van TomTom zullen op 20 maart 2016 de Urban Trail in Gent verschillende rolstoelgebruikers van Onafhankelijk Leven vzw assisteren zodat deze uiterst uitdagende loopwedstrijd doorheen de mooie plekjes van Gent, maar niet evident voor mensen in een rolstoel, ook voor hen mogelijk wordt.

TomTom

TomTom ken je wel. Van de GPS. Maar ondertussen ook van de stappentellende sporthorloges en de Action Camera’s. Wat je nog niet wist: de medewerkers van TomTom zullen op 20 maart 2016 de Urban Trail in Gent verschillende rolstoelgebruikers assisteren zodat deze uiterst uitdagende loopwedstrijd doorheen de mooie plekjes van Gent, maar niet evident voor mensen in een rolstoel, ook voor hen mogelijk wordt.

 

Dag van de zorg

Op 20 maart 2016 is ook het dag van de zorg. Onafhankelijk leven vzw doet mee met de dag van de zorg, wat een “opendeurdag van de zorg” is. Wij zullen het anders doen. Met 10 personen met een beperking in een rolstoel nemen we deel aan de Urban Trail van Gent. Elk met 6 tot 8 persoonlijke assistenten. Er zijn immers heel wat trappen en andere hindernissen te nemen. Onafhankelijk Leven staat voor leven met een handicap, en ondanks die handicap toch de obstakels in het leven overwinnen, soms met de hulp van assistenten. We vonden de Urban Trail daarom erg symbolisch.

TomTom en Onafhankelijk Leven vzw nemen deel aan de Urban Trail

Het concept van de Urban Trail® bestaat al enkele jaren in België en deed al Antwerpen, Gent, Brugge en Mechelen aan. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving. Een echte aanrader voor iedereen die van cultuur houdt en niet terugdeinst voor een sportieve uitdaging.

TomTom en Onafhankelijk Leven vzw slaan de handen in elkaar om deze unieke ervaring nu ook mogelijk te maken voor mensen in een rolstoel. Niet evident, want elke rolstoelgebruiker zal minstens 6 gespierde persoonlijke assistenten nodig hebben om het parcours te doorlopen. Het parcours zit dan ook vol met hindernissen zoals het stadhuis, het belfort van Gent en de Vooruit.

De samenwerking met TomTom is het gevolg van het Independent Living Urban Trail-project van Onafhankelijk Leven vzw. Daarbij bieden we 10 mensen met een handicap en een honderttal medewerkers van participerende bedrijven een onvergetelijke ervaring aan. Het project is ook een sponsortocht waarvan de opbrengst integraal naar Onafhankelijk Leven vzw gaat.

Ook jouw bedrijf en organisatie kan deelnemen!

Ook zin om met je collega’s een rolstoelgebruiker over het muurtje te krijgen? Ook zin om samen met ons de uitdaging aan te gaan? Lees alles eerst eens rustig door en neem contact op met Mathias.

Inschrijvingen dienen binnen te zijn begin december.

Plezier en uitdaging verzekerd!
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord