Advieslijn 03 808 22 99

Tip van T-interim: ecocheques

Geschreven op do 13 februari, 2014 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Tip van T-interim: ecocheques

Op het einde van het jaar geven we steeds enkele tips hoe je eventuele overschot  van je PAB nog zinvol kan besteden. Dit kon onder andere door het toekennen van ecocheques aan je assistentie via interim of sociaal secretariaat. 
Hierover  hebben we geleerd van T-interim  dat het niet meer kan om eind december te vragen aan T-interim ecocheques te bestellen voor je assistentie die via een interim-kantoor in dienst is. 

Op het einde van het jaar geven we steeds enkele tips hoe je eventuele overschot  van je PAB nog zinvol kan besteden. Dit kon onder andere door het toekennen van ecocheques aan je assistentie via interim of sociaal secretariaat.
Hierover  hebben we geleerd van T-interim  dat het niet meer kan om eind december te vragen aan T-interim ecocheques te bestellen voor je assistentie die via een interim-kantoor in dienst is.

Indien je dit bijvoorbeeld zou vragen op 20/12, zou  je  enkel ecocheques kunnen geven volgens de gewerkte dagen vanaf 20/12 tot en met 31/12. Dit kan niet, omdat het ook voor T-interim administratief en praktisch niet mogelijk is dit zo laat op het jaar nog in orde te brengen.

 

De goede  raad van T-interim:
Indien je ecocheques wil toekennen, doe je  dit via een bijlage aan de overeenkomst waarin je dit afspreekt met je assistentie.
Hoe eerder in het jaar je deze bijlage aan de overeenkomst opmaakt, hoe hoger het bedrag van de ecocheques dat je op het einde van het jaar kan geven.
Voorbeeld: indien je deze bijlage  afsluit vanaf februari 2014, kan je in december 2014 ecocheques toekennen volgens het aantal gewerkte dagen in 2014 te tellen vanaf  februari 2014.


Let wel op: deze bijlage aan de overeenkomst is bindend en de ecocheques moeten dan ook toegekend worden. Ook indien je niet voldoende PAB hebt op het einde van het jaar.
Kijk je gebruik van je PAB dus goed na, voor je beslist zo’n bijlage aan het contract op te maken.
In december is het wel nog steeds mogelijk een eenmalige premie te geven aan je assistentie, dit hoef je niet op voorhand te regelen.

Bij vragen, neem gerust contact op met T-interim

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord