Advieslijn 03 808 22 99

Tip van coach Johanna: zoek eerst een poetshulp, bestel nadien je dienstencheques

Geschreven op ma 25 november, 2019 door Johanna Potargent in de categorie Assistentie

Tip van coach Johanna: zoek eerst een poetshulp, bestel nadien je dienstencheques

Ik ben Johanna, coach bij Onafhankelijk leven en ik kom regelmatig bij budgethouders langs die extra hulp in het huishouden kunnen gebruiken. Poetsen van de woning, eten klaar maken, kleine boodschappen doen,…Het hoort bij het dagdagelijkse leven, maar waar mijn budgethouders niet altijd toe komen (of zin in hebben). Ik geef je graag drie tips die ik ook aan mijn budgethouders geef.

Mijn 3 tips

  1. Het is belangrijk dat je goed weet hoe het systeem van de dienstencheques werkt. Meer informatie hierover lees je hier. Ik overloop samen de 5 stappen die gevolgd moeten worden met mijn budgethouders en spreek af wat ik doe en wat de budgethouder doet. 
  2. Volg de stappen zoals beschreven in het artikel. Ik benadruk dit omdat het VAPH de aankoop van de dienstencheques niet aanvaardt als je eerst dienstencheques bestelt en daarna een overeenkomst hebt afgesloten met een dienstencheque-bedrijf.
  3. Heb je toch eerst dienstencheques besteld en nadien een overeenkomst afgesloten? Dan kan je de dienstencheques laten terugbetalen. Als je papieren dienstencheques gebruikt, kan je ze laten terugbetalen via dit formulier. Gebruik je elektronische dienstencheques dan kan je online je dienstenceques beheren en op 'Omruiling of terugbetaling' klikken.

Let op: Dienstencheques Vlaanderen stort niet het volledige bedrag terug. Ze houden 0,50 euro per dienstencheque in voor administratiekosten. Het bedrag dat je terug krijgt van Sodexo geef je in als een creditnota in je kostenstaat.

Heb je een vraag of wil je graag een afspraak met een coach? Contacteer gerust onze advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord