Advieslijn 03 808 22 99

T-zorg voert onvermijdelijke prijswijziging door

Geschreven op wo 11 juli, 2018 door Annelies Baert in de categorie Assistentie

T-zorg voert onvermijdelijke prijswijziging door

Heb je een assistent in dienst via t-zorg? Betaal je met dienstencheques via t-zorg?
Lees dan zeker het nieuws over de prijsaanpassing die vanaf 1 juli of 1 september van toepassing is.

Vanaf 1 juli of 1 september betaal je iets meer voor de dienstverlening van t-zorg. De aangepaste prijzen blijken absoluut onvermijdelijk, wil de organisatie haar kwalitatieve dienstverlening blijven garanderen aan haar klanten.

“T-zorg anticipeert hiermee op de economische realiteit en volgt gewoon de markt”, aldus Kris Matthijs, commercieel directeur bij t-interim/t-groep, het moederbedrijf van t-zorg. “Tevreden klanten en een kwalitatieve dienstverlening staan steeds voorop”, vult Elke Cornelissens, manager t-zorg aan.

De realiteit onder ogen

T-zorg is niet de eerste of enige dienstverlener die zijn prijzen aanpast. Zo heeft t-zorg in geen jaren een indexatie aan haar klanten doorgevoerd, terwijl de lonen van de huishoudhulpen vorig jaar twee keer werden geïndexeerd, 3,1 % in totaal. Hierdoor komen de marges onder druk.

Schaarste op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt maakt de zoektocht naar de juiste huishoudhulpen en persoonlijk assistenten bovendien alsmaar intensiever. De vraag naar thuiszorg stijgt, het aanbod blijft echter stabiel.

“De inspanningen die we moeten doen om een vacature zowel kwantitatief als kwalitatief ingevuld te krijgen is immens. We investeren continu in acties om de job van huishoudhulp en persoonlijk assistent aantrekkelijk te maken. Daarnaast geven we meer en betere opleidingen aan onze medewerkers om een kwalitatieve dienstverlening en deskundigheid te garanderen en onze klanten tevreden te stellen,” vertelt Elke.

t-groep investeert

t-groep, het moederbedrijf van t-zorg blijft investeren, en dat zowel in mensen, opleidingen, marketing en nieuwe systemen om de best mogelijke service te blijven garanderen aan haar klanten. Door in te zetten op digitalisatie vermindert de administratieve werklast voor de medewerkers en ook voor de klanten.

“Zo wordt er meer tijd vrijgemaakt om onze klanten en zorgbehoevenden persoonlijk en op maat bij te staan. Nabijheid blijft cruciaal in de strategie van t-groep. Zo investeert t-groep, in tegenstelling tot de markt, nog steeds in meer kantoren, dichtbij haar klanten.”, vult Tom Verhaegen, CEO t-groep aan.

Voordeel als lid van Onafhankelijk Leven

Als lid van Onafhankelijk Leven geniet je van een voordeel. Je betaalt nog steeds iets meer voor de dienstverlening van t-zorg, maar minder dan de doorsnee particulier.

Assistent in dienst via t-zorg

Als je een assistent in dienst hebt via t-zorg betaal je vanaf 1 juli meer. De prijsstijging geldt voor alle uitzendarbeid. Dus niet enkel voor mensen met PAB of PVB.
Hieronder zetten we de nieuwe tarieven voor leden en niet- leden naast elkaar.
De nieuwe berekeningen gaan in op 1 juli 2018.

    selectie payroll
Persoonlijk Assistent

lid Onafhankelijk Leven

niet-Leden

1.89

2.04

1.81

1.94

Jobstudent

lid Onafhankelijk Leven 

Niet-Leden

1.23

1.33

1.18

1.23

Administratieve kosten:  0,357 euro/u, jaarlijkse indexatie op 1 januari op basis van de gezondheidsindex.

Dienstencheques via t-zorg

Vanaf 1 september 2018 rekent t-zorg bij gebruik van dienstencheques een omkaderingsvergoeding van €0,40 per gewerkt uur aan met een maximum van 50 euro per kwartaal. Deze vergoeding wordt ook per kwartaal aan jou gefactureerd.
Om de meerkost te beperken heeft t-zorg het maximum bedrag ingesteld op 50€ per kwartaal.  T-zorg heeft navraag gedaan of deze meerkost via jullie budget kan gerecupereerd worden. Wil je hierover meer weten? Neem dan zeker contact op met je lokaal t-interimkantoor.

Elektronische dienstencheques

Het maakt niet uit of je met elektronische of papieren dienstencheques werkt. De kost blijft hetzelfde. Hier vind je info over elektronische dienstencheques: voor PAB en voor PVB.
Wens je in de toekomst elektronische facturen van t-zorg? Klik voor het formulier en dien je gegevens in.
Wens je een domiciliëring via t-zorg. Neem dan contact op met je regiokantoor van t-zorg of t-interim.Foute informatie

Foute informatie

Mogelijks heb je al een mail of brief gekregen over deze wijzigingen met andere, foutieve informatie. Volgende maandag worden opnieuw brieven verstuurd met de juiste prijzen en data zoals beschreven in dit artikel.

Vragen hierover?

Contacteer gerust de advieslijn.


   

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord