Advieslijn 03 808 22 99

Stel alle vragen over je dossier rechtstreeks via Mijn VAPH

Geschreven op ma 14 februari, 2022 door Sofie Jacobs in de categorie Assistentie

Stel alle vragen over je dossier rechtstreeks via Mijn VAPH

Vanaf nu kan je via het e-loket Mijn VAPH rechtstreeks vragen stellen over je dossier. Let wel, dit is enkel toegankelijk voor personen met een handicap zelf of door de bij het VAPH erkende relaties van die persoon.

Tot nog toe kon je met vragen over jouw specifieke dossier bij het e-loket terecht via mail. Maar daar komt nu verandering in. Gevoelige persoonlijke informatie zoals informatie uit je dossier mag niet langer via mail verzonden worden door de algemene verordening gegevensbescherming (AVG, ook wel beter bekend als de GDPR). Daarom kan je vanaf nu binnen de beveiligde omgeving van je digitaal dossier ook vragen stellen.

Hoe doe je dit?

Als je inlogt in je dossier, krijg je bovenaan rechts op de startpagina nu een groene knop te zien. Wanneer je op die ‘stel een vraag’-knop klikt, gaat er een nieuw scherm open met een invulformulier. Daar kan je een onderwerp selecteren uit een voorgeprogrammeerde lijst van topics. Daaronder is er ruimte om je vraag te stellen en heb je ook de mogelijkheid om bijlages te uploaden. Wanneer je klaar bent, klik je op verzenden.

De antwoorden op je vragen zullen in de beveiligde omgeving van je dossier verschijnen en daar ook bewaard blijven. Zo krijg je een heldere historiek binnen je dossier en is het voor het VAPH gemakkelijker om een betere opvolging van al je vragen te verzekeren.

Uiteraard verloopt de overgang geleidelijk aan en kan je voorlopig nog zowel via mail als via deze nieuwe methode bij Mijn VAPH terecht voor alle info over je dossier.

Nog meer vragen?

Heb je nog vragen over de werking van Mijn VAPH of wil je graag meer informatie over wat er allemaal via het e-loket mogelijk is en hoe je hiermee aan de slag moet? Schrijf je dan in voor het webinar  “Eerst hulp bij mijn VAPH” op woensdag 16 februari.

Schrijf je hier in

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord