Advieslijn 03 808 22 99

Startdatum onbelast bijklussen is uitgesteld

Geschreven op wo 14 februari, 2018 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Startdatum onbelast bijklussen is uitgesteld

In de media is al heel wat geschreven en verschenen over het onbelast bijklussen. Ook aan de advieslijn en coachen stelden budgethouders hier al heel wat vragen over. Het inroepen van een belangenconflict op politiek niveau zorgt voor vertraging om van dit voorstel ook effectief een wet te maken.

Vertraging startdatum
In december werd in de media geschreven dat de regelgeving in zou gaan op 20 februari 2018. Maar eind januari verscheen een artikel waaruit blijkt dat de regelgeving nog niet definitief is. 
Deze zal dus niet ingaan vanaf 20 februari. Wanneer dit wel zal zijn, is niet duidelijk. 

Website www.bijklussen.be

De informatie zoals die er nu is, kan je lezen op www.bijklussen.be .
Op deze website kan je informatie terugvinden over de drie manieren waarop onbelast bijklussen mogelijk wordt:

In de lijst van toegelaten activiteiten valt de startdatum op bij een taak die interessant kan zijn voor PAB en PVB-houders:
Vanaf 1 juli 2018: nachtoppas, te weten het inslapen, evenals de dagoppas bij hulpbehoevende personen volgens de voorwaarden en kwaliteitscriteria die iedere gemeenschap bepaalt”
Deze datum was al eerder voorgesteld in de regelgeving. Afhankelijk van het verdere vervolg van de politieke discussie kan dit later worden, vervroegen zal niet gebeuren.

In de lijst van toegelaten activiteiten valt de startdatum op bij een taak die interessant kan zijn voor PAB en PVB-houders:
Vanaf 1 juli 2018: met naleving van de regelgeving betreffende kwaliteitsvereisten voor het beroepshalve uitoefenen van die activiteiten: zorg voor zorgbehoevende personen”
Deze datum was al eerder voorgesteld in de regelgeving. Afhankelijk van het verdere vervolg van de politieke discussie kan dit nog later worden, vervroegen zal niet gebeuren.
Bij enkele andere taken in de lijst staat geen datum vermeld; maar hierop is het ook wachten tot de regelgeving in gaat.

Een lijst van erkende deeleconomieplatformen kan je hier vinden. 

Op zoek naar zorg en assistentie?
In afwachting van verder nieuws, kan je terecht op onze website www.zorgenassistentie.be. Zowel budgethouders, assistenten en zorgaanbieders kunnen zich bekend maken door het aanmaken van een profiel.
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord