Advieslijn 03 808 22 99

Sta jij op de wachtlijst? Doe je verhaal!

Geschreven op ma 3 mei, 2021 door Xander Berbé in de categorie Acties

Sta jij op de wachtlijst? Doe je verhaal!

Vandaag wachten meer dan 20.000 mensen volwassenen en kinderen met een handicap op ondersteuning en assistentie. Ze staan op de wachtlijst voor een persoonlijk assistentiebudget (PAB), persoonsvolgend budget (PVB) of een plaats in een multifunctioneel centrum (MFC). Jij misschien ook? Doe je verhaal!

Een groot onrecht

Vandaag staan in totaal 16.691 meerderjarigen en 1.580 minderjarigen op een wachtlijst voor een persoonsvolgend of persoonlijk assistentiebudget. Daarnaast wachten nog 3.500 kinderen en jongeren op ondersteuning voor een MFC. Voor meerderjarigen is de situatie als volgt verdeeld over de prioriteitengroepen:

  • Prioriteitengroep 1: 2.014
  • Prioriteitengroep 2: 3.473
  • Prioriteitengroep 3: 11.204

Meer dan 20.000 kinderen en volwassenen wachten dus op zorg en ondersteuning, op een plek in onze samenleving. Dat kan niet. Vanuit Onafhankelijk Leven blijven we dit onrecht aankaarten en actie voeren tot de Vlaamse Overheid met een échte oplossing voor alle mensen met een handicap op de wachtlijst komt.

Vertel ons jouw verhaal

Sta jij op de wachtlijst? Of ben je mantelzorger van iemand op de wachtlijst? Doe dan je verhaal via onderstaande enquête. We hebben al veel moeilijke verhalen gehoord maar willen die nu in kaart brengen.

Misschien wil jij wel getuigen bij de volgende persactie? Of mogen we jouw verhaal (anoniem) gebruiken om de situatie aan te kaarten? Of heb jij nog andere suggesties? Laat het ons zeker weten! Invullen duurt maar vijf minuutjes.

>> Ja, ik doe mijn verhaal!

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord