Advieslijn 03 808 22 99

Sofie loopt in blind vertrouwen

Geschreven op do 25 februari, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

Sofie loopt in blind vertrouwen

Sofie vertrouwt op 20 maart 2016 op haar team assistenten van Partena Ziekenfonds. Samen met hen loopt ze de Urban Trail voor Onafhankelijk Leven vzw. 'Ik ben blind, dit is voor mij de kans om mee te doen aan zo'n wedstrijd, met behoorlijk wat obstakels. Ik heb dan ook niet geaarzeld om van me te laten horen.'

Sofie vertrouwt op 20 maart 2016 volledig op haar team assistenten van Partena Ziekenfonds. Samen met hen loopt ze de Urban Trail voor Onafhankelijk Leven vzw. 'Ik ben blind, dit is voor mij de kans om  mee te doen aan zo'n wedstrijd, met behoorlijk wat obstakels. Ik heb dan ook niet geaarzeld om van me te laten horen.'

Wie is Sofie?

Ik ben getrouwd en heb intussen twee tienerkids. Mijn hobby’s zijn wandelen, de rust van de natuur opzoeken en lopen. Ik heb mijn eigen praktijk als gezondheidsconsulente – massagetherapeute. Veel van mijn tijd gaat dan ook daar naartoe.

Waarom loop je mee met de Urban Trail?

Toen ik de oproep van Onafhankelijk Leven vzw zag verschijnen, naar rolstoelgebruikers toe om mee te doen aan de Urban Trail, vond ik dat een super initiatief. Maar ik had onmiddellijk zoiets van: waarom wordt dit niet open getrokken naar mensen met andere beperkingen? Ik loop graag en heel regelmatig. Voor mij zou de kans om mee te doen aan zo’n wedstrijd met behoorlijk wat obstakels dan ook zeker een leuke uitdaging zijn. Als ex-collega van Onafhankelijk Leven vzw heb ik dan ook niet geaarzeld om van me te laten horen. En zo geschiedde.

Heb jij een persoonlijke assistent?  

Ik heb geen persoonlijk assistentiebudget (PAB), maar sta wel al jaren op de wachtlijst. Ik realiseer me heel goed dat de kans klein is dat ik er ooit één krijg. Er zijn immers mensen met een beperking genoeg met een veel grotere en vooral dringendere zorgvraag. Voor mij zou een PAB vooral meer rust in mijn gezin betekenen. Om mezelf te kunnen zijn, meer rust te vinden, minder hulp te moeten vragen aan mijn partner en kinderen.

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen:

Meer weten over de Urban Trail? Klik dan hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord