Advieslijn 03 808 22 99

Schrijf je in voor het webinar ‘Vlot van PAB naar PVB’

Geschreven op ma 15 mei, 2023 door Lien Mentens in de categorie Assistentie

Schrijf je in voor het webinar ‘Vlot van PAB naar PVB’

Wordt je kind binnenkort meerderjarig? Of is het recent 18 jaar geworden? En plan je om over te stappen van het persoonlijke-assistentiebudget (PAB) naar het persoonsvolgend budget (PVB)? Schrijf je dan in voor het gratis webinar op donderdag 25 mei ‘Vlot van PAB naar PVB’. Coaches Sarah en Isabelle leggen je uit waar je allemaal rekening mee moet houden.

Vlot van PAB naar PVB

Vanaf 17 jaar kan je starten met de aanvraag van een PVB. Het VAPH kent het PVB ten vroegste toe op de 18e verjaardag van je kind.

Jammer genoeg zijn er wachtlijsten voor het PVB. Heeft je kind al een PAB? Dan heeft je kind onder bepaalde voorwaarden recht op een PVB na jeugdhulp. Daarmee zorgt het VAPH ervoor dat je kind de VAPH-ondersteuning als minderjarige naadloos kan verderzetten als meerderjarige. Zonder dat je eerst op de wachtlijst komt.

Wanneer vraag je dan best het PVB aan? Welk bedrag krijg je? En wat als je het PAB combineert met ondersteuning in een MFC? Op deze en nog veel meer vragen geven we een antwoord in het gratis webinar op donderdag 25 mei. 

Ja, ik schrijf me in voor het webinar

Mijn kind wordt 18 jaar

De aanvraag van een PVB is een belangrijke beslissing als je kind meerderjarig wordt. Tegelijkertijd moet je als ouder nog andere knopen doorhakken. Start je bewindvoering op of geef je een zorgvolmacht? Vraag je een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT) of een integratietegemoetkoming (IT) aan? 

Onze partnerorganisatie vzw De Ouders geeft dit voorjaar over die drie onderwerpen telkens een interessant webinar. Als ouder van een kind met een handicap betaal je slechts 10 euro voor een webinar in plaats van 30 euro. De kortingscode vind je in de gesloten Facebook-groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’.

Kiezen voor bewindvoering of eerder zorgvolmacht? Bekijk de opname.
Hoe vraag je een PVB aan? Bekijk de opname.
Hoe vraag je een IVT/IT aan? Schrijf je in voor het webinar op 13 juni. 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord