Advieslijn 03 808 22 99

Probeer het PVB budgetplan en haal alles uit jouw budget

Geschreven op di 17 januari, 2017 door Cor Van Damme in de categorie Nieuws

Probeer het PVB budgetplan en haal alles uit jouw budget

Hoeveel van mijn vrij besteedbaar bedrag kan ik gebruiken? Kan ik nog wat dienstencheques betalen? Heb ik nog over voor kortverblijf? Hoeveel kost een assistent eigenlijk? Het budgetplan maakt dit allemaal heel duidelijk.

Een PVB budget op zich is geen garantie op ondersteuning op maat. Het budget moet in de eerste plaats groot genoeg zijn. Ten tweede moet de besteding doordacht gebeuren. Hier kan Onafhankelijk Leven vzw als bijstandsorganisatie heel veel betekenen en dat op volgende manieren:

  • Bel de advieslijn. Vraag naar tips die voor jou nuttig kunnen zijn en waarmee jij alles haalt uit jouw budget.
  • Laat een PVB coach komen. Deze gaat heel grondig en op jouw maat op zoek naar de beste manieren om jouw budget in te zetten.
  • Gebruik ons budgetplan. Dit eenvoudig instrument is bedoeld om jou te helpen met in te schatten hoe jouw PVB verdeeld kan worden. Zo kom je op het einde van het jaar zeker niet voor verrassingen te staan.

Let op! In ons budgetplan staan richtbedragen. Je dient echter aan jouw voorziening of dienst het exacte bedrag te vragen. Je kan dit dan zelf invullen op het budgetplan. Het exacte bedrag per dag of per uur bij een vergunde zorgaanbieder is bijvoorbeeld afhankelijk van jouw zorgzwaarte en de kostenstructuur van de dienst zelf. 

Jouw PVB slim inzetten zal de impact van dit budget enorm vergroten. Of je nu gebruik maakt van een voorziening of van een persoonlijk assistent, de energie die je tijdelijk steekt in het optimaliseren van jouw PVB-besteding zal je meermaals terugkrijgen in de vorm van meer en betere ondersteuning!

Downloads

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord