Advieslijn 03 808 22 99

Peter, boegbeeld voor een onafhankelijk leven

Geschreven op vr 19 augustus, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

Peter, boegbeeld voor een onafhankelijk leven

Met Peter verliezen we een steunpilaar, een boegbeeld, een fantastische collega en vriend. We nodigen je graag uit om samen met familie en vrienden afscheid te nemen van Peter, donderdag 25 augustus om 11u voor een burgerlijke dienst in parochiekerk Sint-Jozef, Heidestatieplein 2920 Heide (Kalmthout).

Peter, boegbeeld voor een onafhankelijk leven

Eergisteren is Peter, onze woordvoerder en beleidsmedewerker, onverwacht overleden. Een bijzonder man met een enorme kracht, inzet en sterke visie. Met hem verliezen we een steunpilaar, een boegbeeld, een fantastische collega en vriend. Hij vocht voor een inclusieve samenleving, waar mensen met een beperking, zonder betutteling, zelf kunnen beslissen over hun eigen leven en ondersteuning.

Peter begon in 2009 te werken bij Onafhankelijk Leven vzw. Eerst als expert en researcher, later als beleidsmedewerker en woordvoerder. We leerden Peter kennen als een strijdvaardig man, die ons allemaal toonde hoe je met een zware beperking toch je eigen leven kan leiden.

Peter werd geboren met een spierziekte. Ondanks het advies dat ze kregen, kozen zijn ouders ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen. Hij groeide thuis op en ging naar een gewone school in de buurt. Zelf zei hij vaak dat die keuze van zijn ouders de belangrijkste in zijn leven is geweest.

Hij groeide op tot een krachtige man. Overtuigend, strijdvaardig en positief. Idealistisch, maar ook realistisch. Hij gaf enorm veel om mensen. Peter gaf veel, zonder ooit iets terug te verwachten. Hij genoot met volle teugen van het leven. Zijn mooi gezin, vrouw en twee dochters, maakten hem fier.

Hij geloofde in wat hij deed en ging door. Het was moeilijk om nee te zeggen tegen hem. Ook het woordvoerderschap was hem op het lijf geschreven.

Hem iets misvragen? Dan moest je al heel hard je best doen. Hij werkte nauw samen met de ambassadeurs van Onafhankelijk Leven vzw en dat deed hij vol overgave. Ook op internationaal niveau, voor de Independent Living beweging, was Peter een invloedrijk persoon. Zijn ambities waren groot.

Peter was, is en blijft een inspiratiebron, voor ons allemaal.

Afscheid van Peter: donderdag 25 augustus om 11u

Wij nodigen je graag uit om samen met familie en vrienden afscheid te nemen van Peter, donderdag 25 augustus om 11u voor een burgerlijke dienst in parochiekerk Sint-Jozef, Heidestatieplein 2920 Heide (Kalmthout). Vlakbij het station van Heide.

De familie van Peter kiest ervoor om zijn levenswerk verder te zetten, ook na zijn overlijden. Zij vragen om bloemen noch kransen te sturen. Maar vrijblijvend je medeleven te betuigen door een bijdrage te storten aan Onafhankelijk Leven vzw op BE68 5230 8055 4434 met vermelding ‘in memoriam Peter Lambreghts’.

Peter,

We zijn vandaag vooral verdrietig. Maar ook heel dankbaar dat we jou gekend hebben. We hebben veel van jou geleerd. De manier waarop jij in het leven stond is een inspiratie en motivatie voor ons allemaal. We zetten jouw strijd verder.

Vaarwel,
Je collega’s

Klik hier voor het rouwregister

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord