Advieslijn 03 808 22 99

Persoonsvolgende Financiering; alles op een rijtje

Geschreven op vr 29 mei, 2015 door Fenna ¨Plaetevoet in de categorie Nieuws

Persoonsvolgende Financiering; alles op een rijtje

Het VAPH maakte een nieuwe folder over de komende veranderingen in de sector: de Persoonsvolgende Financiering (PVF). Je kan in de folder lezen wat op dit moment al duidelijk is. We vatten het graag voor jou samen.

Het VAPH maakte een nieuwe folder over de komende veranderingen in de sector: de Persoonsvolgende Financiering (PVF).

Je kan in de folder lezen wat op dit moment al duidelijk is. 

PDF download: klik hier

TXT download: klik hier

 

We vatten het graag voor jou samen:

De PVF bestaat uit twee delen of ‘trappen’:
Trap 1 bestaat uit het Basisondersteuningsbudget (BOB) en Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening (RTH).  Je kan lezen hoeveel het BOB gaat bedragen, wie in aanmerking komt en wanneer het eerste BOB wordt gestort.
RTH is beperkte, gespecialiseerde ondersteuning waarvoor je geen goedkeuring van het VAPH nodig hebt. Deze ondersteuning kan zowel begeleiding, dagopvang of verblijf zijn, of een combinatie van deze ondersteuningsvormen.

Trap 2 bestaat uit het Persoonsvolgend Budget (PVB). Je kan lezen aan  wie zo’n PVB wordt toegekend en hoe dit aangevraagd kan worden. Ook wordt uitleg gegeven over de drie vormen die mogelijk zullen zijn: cash-systeem (vergelijkbaar met PAB nu), voucher (waarmee je zorg of begeleiding inkoopt in een voorziening van het VAPH) of een combinatie van beide systemen.

Wie nu al  PAB heeft, hoeft geen aanvraag te doen voor PVB. De praktische uitwerking van PAB naar PVB is nog niet bekend, waardoor we ook nog niet weten of je een ondersteuningsplan nodig zal hebben.

Wat mag je verwachten van ons?
Onafhankelijk Leven vzw volgt alles nauw op en is ook betrokken in de onderhandelingen. We vechten dagelijks voor de belangen van alle budgethouders.

Mocht je bezorgdheden hebben mag je die zeker en vast doorsturen naar ons. Wij zijn jullie vertegenwoordigers aan de onderhandelingstafels.

Bel of mail hiervoor met één van onze advieslijnmedewerkers. Karen en Fenna zijn elke werkdag bereikbaar tussen 9u en 17u.
Je mag ook regelmatig updates van ons verwachten als er nieuwigheden zijn.
 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord