Advieslijn 03 808 22 99

Persoonlijke assistenten: de behoefte, de zoektocht, de vacature, het contract, de moeilijke gesprekken

Geschreven op vr 18 februari, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Persoonlijke assistenten: de behoefte, de zoektocht, de vacature, het contract, de moeilijke gesprekken

Onafhankelijk Leven organiseert binnenkort 6 interactieve webinars rond persoonlijke assistentie.

Onafhankelijk Leven organiseert binnenkort een aantal interessante webinars rond (persoonlijke) assistentie: over het in kaart brengen van je eigen verwachtingen, de zoektocht naar een persoonlijke assistent, het plaatsen van een goeie vacature, het afsluiten van een contract, het voeren van (moeilijke) gesprekken...

In totaal staan er 6 webinars op het programma: drie webinars met een eerder theoretisch inhoudelijk kader (eerste hulp bij...) en drie praktische webinars met concrete ervaringen van budgethouders die al een persoonlijke assistent in dienst hebben.

Dit mag je verwachten:

Budgethouder Lizy bijt de spit af: “Zoektocht is een beetje als daten”

Lizy Scheltjens is al 18 jaar budgethouder en heeft er een lange ervaring met assistenten opzitten. Tijdens een interactieve ZOOM-sessie geeft ze tips & tricks voor de zoektocht naar een assistent die echt bij je past.

“Ik heb in 18 jaar tijd heel veel assistenten over de vloer gehad, op een gegeven moment was ik de zoektocht naar een nieuwe assistent kotsbeu. Ik dacht dat mijn zorgbehoefte en mijn wensen redelijk duidelijk waren. Ik heb vooral geleerd dat de relatie met een assistent een beetje als daten is: je moet echt een goeie klik hebben van bij het begin, want uiteindelijk maakt de assistent toch een groot deel van je privéleven uit.”

In dit webinar zal Lizy vanuit haar eigen ervaringen andere budgethouders (en geïnteresseerden) zo goed mogelijk op weg zetten om een ‘juiste match’ te vinden met de mogelijke assistent. Met een handige checklist daagt ze budgethouders uit om eerst de eigen wensen en zorgen goed in kaart te brengen alvorens de zoektocht op de starten.

Tijdens het digitale rondetafelgesprek, op 8 maart, kan je in gesprek gaan met Lizy.

Praat mee met Lizy

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord