Advieslijn 03 808 22 99

Pas op met de combinatie arbeidsovereenkomst en vrijwilligerswerk!

Geschreven op vr 28 februari, 2014 door Tinne Poels in de categorie Mededeling

Pas op met de combinatie arbeidsovereenkomst en vrijwilligerswerk!

Het werken met vrijwilligers als persoonlijk assistent biedt heel wat voordelen ten opzichte van een arbeidsovereenkomst.  Zo kan je een vrijwilliger flexibel inzetten: ook ’s avonds en ’s nachts, op zondag, en ook voor korte, beperkte taken  (bv je vervoeren naar een activiteit). Omwille van deze voordelen gebeurt het soms dat budgethouders met hun vaste assistent(en) naast een arbeidsovereenkomst, ook nog een vrijwilligersovereenkomst afsluiten. Het is echter aangeraden om voorzichtig om te springen met deze combinatie.

 

Het werken met vrijwilligers als persoonlijk assistent biedt heel wat voordelen ten opzichte van een arbeidsovereenkomst.  Zo kan je een vrijwilliger flexibel inzetten: ook ’s avonds en ’s nachts, op zondag, en ook voor korte, beperkte taken  (bv je vervoeren naar een activiteit). Omwille van deze voordelen gebeurt het soms dat budgethouders met hun vaste assistent(en) naast een arbeidsovereenkomst, ook nog  een vrijwilligersovereenkomst afsluiten. Het is echter aangeraden om voorzichtig om te springen met deze combinatie!

 

De richtlijnen van het PAB laten het toe om assistenten als vrijwilligers een onkostenvergoeding te geven, maar enkel indien het vrijwilligerswerk betreft via een overeenkomst met een erkende vrijwilligersorganisatie, bv VFG. De wetgeving op het vrijwilligerswerk moet hierbij steeds gerespecteerd worden. Binnen deze wetgeving wordt vrijwilligerswerk gedefinieerd als

"elke activiteit die niet door dezelfde persoon en voor dezelfde organisatie wordt verricht in het kader van een arbeidsovereenkomst, een dienstencontract of een statutaire aanstelling".

Dit houdt dus in dat iemand die bij een werkgever een arbeidsovereenkomst heeft, niet bij diezelfde werkgever en voor dezelfde taken nog eens vergoed kan worden als vrijwilliger.
Wanneer er een andere taakomschrijving is, vervalt dit cumulverbod wel. Er moet geval per geval  nagegaan worden of het vrijwilligerswerk niet gaat om een "gecamoufleerde arbeidsovereenkomst". Eén van de elementen die hierbij een rol kunnen spelen, is het feit of de activiteiten die een werknemer  als vrijwilliger verricht (bij dezelfde werkgever), niet in het verlengde liggen van de taken die hij normaal volgens de arbeidsovereenkomst uitoefent.

Hoewel er binnen het PAB strikt genomen geen sprake is van eenzelfde werkgever (bij de arbeidsovereenkomst bent u als budgethouder of het interimkantoor immers werkgever, en de vrijwilliger heeft een overeenkomst  met een organisatie bv VFG), is het toch aangewezen om rekening te houden met de wettelijke bepalingen hieromtrent, en om dus voorzichtig om te springen met deze combinatie!
Zo kan u niet uw assistent die volgens zijn arbeidsovereenkomst lichamelijke verzorging doet, ook als vrijwilliger laten komen om u ’s avonds laat bv om te kleden of te helpen bij het toiletbezoek. Dezelfde assistent kan wel als vrijwilliger met u mee naar een concert  of u ernaar toe vervoeren, zolang dit niet bij zijn ‘gewone’ taken behoort. Let dus goed op met de taken die op uw arbeidsovereenkomst staan, en de taken waarvoor u dezelfde persoon eventueel als vrijwilliger wil vergoeden. Indien u vooraf weet dat u een assistent ook als vrijwilliger wil inschakelen voor specifieke activiteiten (bv vrije tijd, vervoer, nachtopvang), neem deze taken dan niet op in uw arbeidsovereenkomst. Dit betekent dat de werknemer deze taken ook effectief niet mag uitvoeren tijdens de uren die op de arbeidsovereenkomst staan!

Indien u twijfels heeft over welke taken wel of niet kunnen, neem dan contact op met de vrijwilligersorganisatie! Zij kunnen u best informeren of het mogelijk is om uw vaste assistent(en) nog met een vrijwilligersovereenkomst andere taken te laten uitvoeren.
VFG is een organisatie die vrijwilligersovereenkomsten in kader van PAB opmaakt. De budgethouder maakt een overeenkomst met VFG als vrijwilligersorganisatie. Ook de vrijwilliger(s) zelf heeft een overeenkomst met VFG, maar wordt enkel bij die specifieke budgethouder ingezet voor de gevraagde taken. De vrijwilliger is dus verzekerd via VFG en geeft zijn onkosten ook door aan VFG.  VFG rekent aan de budgethouder de onkostenvergoeding aan voor de vrijwilliger(s), en vraagt jaarlijks een administratieve bijdrage van 75 euro.

Contact VFG:

Evelyn De Meersman
Tel: 02/515 17 28
Evelyn.demeersman@vfg.be

http://www.vfg.be

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord