Advieslijn 03 808 22 99

Pano-reportage 'Wachten op zorg' wint Belfius persprijs

Geschreven op ma 14 juni, 2021 door Sofie Jacobs in de categorie Getuigenis

Pano-reportage 'Wachten op zorg' wint Belfius persprijs

Begin juni werden de Belfius Persprijzen uitgereikt. In de categorie TV & Video ging de eer naar VRT-journaliste Goedele Devroy en haar Pano-reportage 'Wachten op zorg' uit 2020. In die reportage belicht Devroy de schrijnende situatie van de wachtlijsten. Een problematiek die ook nu nog brandend actueel is.

Goedele Devroy laat in de reportage een aantal gezinnen aan het woord op die zelf (deels) de mantelzorg opnemen van een kind met een beperking. Ze gaat dieper in op de schrijnende problematiek van de lange wachtlijsten en wat voor impact dat heeft op de ouders en mantelzorgers.

Als verklaring bij haar beslissing, gaf de jury van de Belfius persprijzen het volgende mee over de reportage:  "Zeer sereen, integer, zonder in sentimentaliteit te vervallen, maakt dit programma een probleem zichtbaar dat dikwijls weggemoffeld wordt en dat maar blijft aanslepen."

Heb je de winnende Pano-reportage nog niet bekeken, of wil je ze graag nog een keer herbekijken? Dan kan dat op de website van VRT.nu.

Bekijk 'Wachten op zorg' hier

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord