Advieslijn 03 808 22 99

Oproep kandidatuurstelling Algemene Vergadering

Geschreven op ma 10 juli, 2017 door Koenraad Depauw in de categorie Over ons

Oproep kandidatuurstelling Algemene Vergadering

Van een mandaat bij Onafhankelijk Leven vzw zal u niet rijk worden. Als lid van onze Algemene vergadering garanderen wij u wel een goed gevoel en een bijdrage aan een betere wereld voor personen met een beperking. Wij nodigen alle budgethouders, personen met een handicap, hun ouders of vertegenwoordigers uit zich kandidaat te stellen om lid te worden van de Algemene vergadering. 

Onafhankelijk Leven vzw helpt mensen met een fysieke of verstandelijke handicap de regie van hun leven in handen te nemen. Als organisatie die aan de basis ligt van het zorgbudget, komen wij op voor het recht van alle mensen met een handicap om hun leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Als specialist op het vlak van het zorgbudget zijn wij de eerste partner voor mensen of hun familie die ervoor kiezen dit budget zelf te beheren.

Naast het belang van snel, persoonlijk en deskundig advies vinden wij het echter cruciaal dat Onafhankelijk leven vzw geleid wordt vanuit de ervaring van mensen met een handicap, hun ouders en vertegenwoordigers zelf. Om die reden nodigt de voorzitter van Onafhankelijk Leven vzw alle budgethouders, personen met een handicap, hun ouders of vertegenwoordigers uit zich kandidaat te stellen om lid te worden van de Algemene vergadering van Onafhankelijk Leven vzw.

Concreet:

• Het lidmaatschap is gratis.
• Uw bijdrage bestaat uit uw advies aan de organisatie. Onafhankelijk Leven vzw groeide voorbije jaren uit naar een vzw met een 35-tal medewerkers en een budget van bijna 2 miljoen €.
• De Algemene vergadering beslist jaarlijks over het benoemen en ontslaan van de leden van de raad van bestuur.
• De algemene vergadering beslist over de belangrijkste financiële documenten zoals de begroting, de jaarrkeningen en de financiële resultaten.
• De algemene vergadering gaat jaarlijks 2 maal door.
• Voor of na de algemene vergadering wordt ook een sociale of inspirerende activiteit voorzien
• Wil je ooit deel uitmaken van de raad van bestuur van Onafhankelijk leven vzw? Graag eerst jouw kandidatuur voor de Algemene Vergadering stellen.

Praktisch:

Kandidaten sturen een mailtje naar onze voorzitter Jan Coppejans waarin zij zich kort voorstellen. Dat kan op jan@onafhankelijkleven.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Blijf op de hoogte

Ontvang onze laatste nieuwtjes

(je ontvangt maximum twee mailtjes per maand)

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee