Advieslijn 03 808 22 99

Op zoek gaan naar een goeie assistent: interactieve ZOOM-sessie met Lizy

Geschreven op ma 7 februari, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Getuigenis

Op zoek gaan naar een goeie assistent: interactieve ZOOM-sessie met Lizy

Lizy Scheltjens is al 18 jaar budgethouder en heeft er een lange ervaring met assistenten opzitten. Krijg tips & tricks voor je zoektocht naar de assistent die écht bij je past tijdens een interactieve Zoom-sessie.

Lizy's eerste assistent, die uit de voorziening kwam van waaruit Lizy vertrok, werkte uiteindelijk 15 jaar voor haar. Een tweede assistent vond Lizy via een zoekertje dat ze ophing bij bakkers en beenhouwers en in winkels in de buurt. Maar Lizy had ook negatieve ervaringen in de zoektocht naar een assistent. Ze leerde in haar zoektocht naar de perfecte match dus al heel veel bij.

“Ik heb in 18 jaar tijd heel veel assistenten over de vloer gehad, op een gegeven moment was ik de zoektocht naar een nieuwe assistent kotsbeu. Ik dacht dat mijn zorgbehoefte en mijn wensen redelijk duidelijk waren. Ik heb vooral geleerd dat de relatie met een assistent een beetje als daten is: je moet echt een goeie klik hebben van bij het begin, want uiteindelijk maakt de assistent toch een groot deel van je privéleven uit.”

In deze ZOOM-sessie wil Lizy vanuit haar eigen ervaringen andere budgethouders (en geïnteresseerden) zo goed mogelijk op weg zetten om een ‘juiste match’ te vinden met de mogelijke assistent. Met een handige checklist daagt ze budgethouders uit om eerst de eigen wensen en zorgen goed in kaart te brengen alvorens de zoektocht op de starten.

Tijdens het digitale ronde tafel-gesprek, op 8 maart om 19u, kan je in gesprek gaan met Lizy.

Praat mee!

Andere webinars over assistentie

In totaal organiseert Onafhankelijk Leven in het voorjaar van 2022 zes verschillende webinars rond assistentie. Drie webinars met een eerder theoretisch inhoudelijk kader (eerste hulp bij...) en drie praktische webinars met concrete ervaringen van budgethouders die al een persoonlijke assistent in dienst hebben.

Ontdek ze hier

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord