Advieslijn 03 808 22 99

Op Erasmus naar het buitenland met een beperking?

Geschreven op di 1 september, 2015 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Op Erasmus naar het buitenland  met een beperking?

Onafhankelijk Leven vzw verwelkomt binnen een paar dagen Kamil uit Griekenland en zijn assistent. 6 maand lang zal Kamil in het kader van Erasmus+ meedraaien als vrijwilliger bij Onafhankelijk Leven vzw. Lees er alles over in dit artikel.

Europa probeert zoveel mogelijk jongeren aan te sporen om hun grenzen te verleggen. Zo kan je met een beurs in het buitenland studeren, op uitwisseling gaan of voor een lange periode vrijwilligerswerk doen. Je leert een andere taal, ontdekt nieuwe culturen en doet extra ervaringen  voor je latere leven op. Wie weet kom je zelfs met een buitenlands lief naar huis. Ook voor Onafhankelijk Leven en voor Kamil uit Griekenland maakt Europa zo’n ervaring mogelijk.

Erasmus+ staat open voor personen met een beperking.

Het Erasmus+ programma staat open voor iedereen, ook voor personen met een beperking . Vorig jaar werd Onafhankelijk Leven vzw erkend binnen Erasmus+ en deden we een oproep om bij ons voor  een lange periode  als vrijwilliger aan de slag te gaan. We stimuleerden jongeren met een beperking om  zich kandidaat te stellen.

Kamil uit Griekenland komt  vanaf september  6 maand naar Onafhankelijk Leven vzw

Uit de kandidaturen kwam uiteindelijk Kamil uit Griekenland naar voor om 6 maand bij ons mee te draaien.  Kamil heeft een fysieke beperking en heeft dag en nacht assistentie nodig. In onze aanvraag  bij Erasmus, vroegen we dan ook budget om een persoonlijke assistent voor Kamil in dienst te nemen.

Binnen Vlaanderen is het uniek  dat iemand met assistent op Erasmus komt.

Het was even afwachten, maar begin juli kregen we bericht dat ons project was goedgekeurd. Dat iemand  met een persoonlijks assistent een Erasmus project doet, is voor Vlaanderen uniek. We hopen dat Kamil anderen kan inspireren om buitenlandse plannen te maken ook al heb je een beperking.

We kijken alvast uit naar de komst van Kamil en zijn assistent, ook zien we het volledig zitten om ondergedompeld te worden in de Griekse cultuur.
Meer info over vrijwilligerswerk in het buitenland binnen Erasmus kan je hier vinden.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord