Advieslijn 03 808 22 99

Ook tijdens de tweede golf kan je rekenen op jouw coach

Geschreven op do 29 oktober, 2020 door Karen De Wilde in de categorie Corona

Ook tijdens de tweede golf kan je rekenen op jouw coach

Onafhankelijk Leven wil de veiligheid van budgethouders en coaches maximaal vrijwaren. Daarom hebben we beslist om geen huisbezoeken meer te laten plaatsvinden zolang de lockdown duurt. We blijven bereikbaar voor jou, maar schakelen terug over op coaching-op-afstand.

De afgelopen dagen legde de overheid strengere maatregelen op naar aanleiding van het steeds stijgend aantal covid19-besmettingen. Daarom passen we onze werking opnieuw aan. Onze coaches zijn ondertussen geoefende videocoaches geworden, dus je mag rekenen op dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening als altijd.

Heb jij coaching nodig? 

Dat kan. We doen geen huisbezoeken zolang de lockdown duurt (alvast tot 13 december). Maar we kunnen jou vanop afstand een zeer goede ondersteuning bieden.

Hoe verloopt een videocoaching?

Een videogesprek is simpeler dan je denkt. Dat gesprek kan via de webcam van je computer of via je smartphone. Tijdens een videogesprek kunnen we samen de documenten overlopen, administratie en budget opvolgen. 

Bekijk onze handleiding voor videocoaching (.pdf)

Wat met je administratie?

  • Stuur je administratieve documenten door via e-mail. Je kan bijvoorbeeld een foto van een document nemen met je smartphone en dat mailen naar je coach. Er bestaan gratis apps om documenten te scannen zoals Geniusscan, Tiny scanner en camscanner.
  • Lukt dat niet? Dan kan je de documenten via onze koerierdienst aan ons bezorgen. Hiervoor werken we samen met een koerier die jouw administratie op een veilige manier ophaalt en aan jouw coach bezorgt. Je coach legt uit hoe dit werkt.
  • Eventueel komt de coach zelf dossiers ophalen als dit kan onder veilige omstandigheden. Spreek hiervoor af met je coach.

Had je al een huisbezoek gepland? 

Dan contacteert jouw coach je binnenkort. We bekijken of het mogelijk is om de coaching op afstand te doen. Dit kan telefonisch of via een videogesprek. 

Ook als je vragen hebt over hoe je jouw ondersteuning in coronatijd het beste kan organiseren, kan je bij jouw coach terecht.

Wat met de tarieven?

We behouden onze normale tarieven. De verplaatsingskosten van de coach vallen uiteraard weg.

Als je gebruik maakt van onze koerierdienst, wordt deze mee verrekend in jouw factuur. We proberen de kosten via de koerierdienst zo laag mogelijk te houden. Aangezien we met een grote en professionele speler in zee gaan, garanderen we een vlotte en democratische prijs voor het ophalen van de documenten.

Overzicht van coronamaatregelen

De voorbije maanden schreven we hee lwat nieuwsberichten over de coronacrisis, de steeds veranderende richtlijnen en steunmaatregelen voor mensen met een handicap.

Bekijk het overzicht van coronamaatregelen

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord