Advieslijn 03 808 22 99

Ook Gili zegt 'Awel, Ja!' en helpt Jonas tuinieren

Geschreven op zo 16 september, 2018 door Xander Berbé in de categorie Acties

Ook Gili zegt 'Awel, Ja!' en helpt Jonas tuinieren

VIDEO. Met de campagne ‘Awel ja’ helpt Onafhankelijk Leven mensen als Jonas, Annelies en Ella-Louise om hun bescheiden maar daarom niet minder uitdagende dromen te realiseren. Jonas heeft autisme en wil tuinieren. Maar dat lukt hem niet alleen. Comedian-Mentalist Gili stak met plezier een handje toe. In dit filmpje zie je hoe het eraan toe ging.

VIDEO. Namiddagje tuinieren met Jonas en Gili

Geen illusies, wel échte hulp

Een van de enthousiaste ambassadeurs voor deze campagne, is Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen). Gili zet zich in voor Jonas. Een jonge gast van 16 uit Gent. Jonas is gepassioneerd door tuinieren. Maar omdat Jonas autisme heeft, heeft hij hierbij hulp nodig. Gili stak met plezier een handje toe.

Samen tuinierden ze vorige week. Gili zorgde voor ondersteuning bij het snoeien, gras maaien en onkruid wieden. Met af en toe een goocheltruc erbij? ‘Liever geen trucs, dat brengt me in de war’, zei Jonas.

Kleine investering, enorm resultaat

De ‘Awel, Ja!’ campagne draait niet om intensieve ondersteuning of doorgedreven professionele hulp, maar om kleine investeringen in tijd en moeite die een enorm resultaat opleveren.
Iedereen met het hart op de juiste plaats, kan meedoen. Iederéén kan helpen en een verschil maken.

Dat is wat we met ‘Awel ja’ willen bereiken: dat mensen even tijd vrijmaken en op het eenvoudige verzoek van Jonas, Annelies of Ella-Louise simpelweg antwoorden: ‘Awel Ja, daar wil ik u graag bij helpen.’

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord