Advieslijn 03 808 22 99

Nieuwjaarsbrief aan onze leden

Geschreven op do 17 december, 2015 door Karen De Wilde in de categorie Over ons

Nieuwjaarsbrief aan onze leden

Beste (kandidaat-)lid,

Door jouw steun en die van meer dan 1200 andere leden behaalden we in 2015 resultaten die voor budgethouders heel belangrijk zijn. Lees hier wat we in 2015 realiseerden en wat we voor jou in 2016 zullen doen.

Groetjes,

Fenna en Karen

Door jouw steun en die van meer dan 1200 andere leden behaalden we in 2015 resultaten die voor budgethouders heel belangrijk zijn. Lees hier wat we in 2015 realiseerden en wat we voor jou in 2016 zullen doen.

In 2015 waren we nauw betrokken bij de onderhandelingen over het Persoonsvolgend Budget waarin het PAB zal overgaan op 1 januari 2017:

1. Er komt een vrij besteedbaar bedrag van € 3600 dat het systeem van indirecte kosten vervangt. Gedaan met ticketjes sparen.

2. We hebben ervoor gezorgd dat je met het PVB hetzelfde kan doen als met je PAB.

3. Door onze inspanningen blijft je budgethoogte gelijk en moet je je niet opnieuw laten inschalen.

4. De overheid deed in 2015 voorstellen om de bestedingsvrijheid van het PAB voor minderjarigen te beperken. Door de inspanningen van Onafhankelijk Leven vzw zijn deze plannen opgeborgen.

Bedankt! Door jou hadden we voldoende slagkracht.Onze takenlijst voor 2016:

1. Binnenkort komt het persoonsvolgend budget (PVB). Het is onze hoogste prioriteit om je het hele jaar door zeer goed te informeren en begeleiden.

2. We hechten hier in 2016 veel belang aan: infobrochure, advieslijn, www.persoonsvolgendbudget.be, infosessies, filmpjes, … We zijn er voor jou!

3.  We volgen en sturen de onderhandelingen over de uitvoering van het PVB. We waken erop dat jullie niet moeten inperken aan middelen.

4. We starten een werking naar ouders, broers en zussen van volwassenen met een verstandelijke handicap. We laten ouders elkaar ontmoeten en organiseren aangepaste infoavonden.

Dankzij jouw lidmaatschap kunnen we deze punten in 2016 punten uitvoeren. Je krijgt bovendien kwalitatieve en snelle dienstverlening voor jouw PAB. Je ontving thuis reeds een overschrijvingsformulier om lid te worden. Dat kan je gebruiken om de betaling te doen. Kreeg je er geen? Vul dan hier je gevens in!

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord