Advieslijn 03 808 22 99

Nieuwe webinars op komst

Geschreven op di 5 september, 2023 door Lien Mentens in de categorie Assistentie

Nieuwe webinars op komst

Dit najaar staan er weer interessante webinars op het programma. Schrijf je snel in en krijg gratis heel wat informatie en praktische tips & tricks over je budget. 

27 september: Hoe werkt coaching op afstand?

Doe je beroep op een coach van Onafhankelijk Leven om op afstand je kosten in te dienen bij het VAPH? Of heb je daar interesse in? In dit webinar legt coach Annelies uit hoe deze vorm van coaching in zijn werk gaat. Hoe stuur je bijvoorbeeld je facturen en rekeninguittreksels door naar je coach? Hoe weet je of de kosten zijn ingediend? En hoeveel betaal je voor deze dienstverlening? Schrijf je in en kom het te weten in dit gratis webinar. Je kan ook live je vragen stellen via de chatbox.

Hoe werkt coaching op afstand?

17 oktober: Kiezen voor sociaal secretariaat of interimkantoor?

Wist je dat je een assistent op verschillende manieren kan tewerkstellen met je budget? Maar hoe weet je wat voor jou en voor je assistent het interessants is? In dit webinar lichten we twee mogelijkheden uit: via een sociaal secretariaat en via een interimkantoor. We werken daarvoor samen met sociaal secretariaat Securex en interimkantoor Agilitas. We leggen je uit wat het verschil is en met welke voor- en nadelen je rekening moet houden. Zo maak je een keuze die past bij je situatie én bij je budget.

Kiezen voor sociaal secretariaat of interimkantoor?

9 november: Hoe rond ik het budgetjaar goed af?

Het einde van het jaar komt dichterbij. Een belangrijk moment om stil te staan bij je budgetplanning. Hoeveel budget kan je nog besteden? Wat als je het budget overschrijdt of net nog veel budget over hebt? Wanneer moet je je kosten ten laatste indienen? Schrijf je snel in en rond het budgetjaar zonder zorgen af.

Hoe rond ik het budgetjaar goed af?

23 november: Wat met PAB/PVB en andere tegemoetkomingen of hulpmiddelen als je als ouders gescheiden leeft?

Voor dit webinar werken we samen met onze partnerorganisatie vzw De Ouders. Bij gezinnen met een kind met een handicap zijn er veel eenoudergezinnen. Dat is de realiteit. Toch is de wetgeving daar vaak (nog) niet aan aangepast. Daarom willen we je samen met vzw De Ouders informeren over hoe je daar het best mee omgaat. ​​​​​​​Wat als jullie bijvoorbeeld allebei een hulpmiddel voor je kind nodig hebben? Of wat als je kind een PAB of een PVB heeft en je zelf assistentie voor je kind wil opnemen maar gescheiden leeft? Wat als je tegelijkertijd budgethouder en werknemer wil zijn? Wat als je kind van de andere ouder alimentatie ontvangt maar ook een IT/IVT? Welke impact heeft dit voor de belastingaangifte van je kind? Deze en nog veel meer vragen beantwoorden we tijdens dit goed gevuld webinar. 

Inschrijven kan via de website van De Ouders. Dit webinar gratis bekijken? Dat kan met een kortingscode. Die vraag je aan bij de advieslijn via 03 808 22 99 of advies@onafhankelijkleven.be. 

Wat als je als ouders gescheiden leeft

Interesse in de andere webinars van De Ouders?

Vzw De Ouders organiseert nog meer interessante webinars dit najaar. 

Ben je ouder of zorgprofessional? Dan kan je deze webinars gratis bekijken met een kortingscode. Die vind je terug in de Facebook-groep De Ouders ‘mijn kind, bijzonder kind’ of vraag je op via info@deouders.be. Professionals betalen 30 euro per webinar.  

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord